אני ובעלי עומדים בתחילתו של הליך גרושין אנו הורים לשני ילדים קטנים.מזה מספר שנים שאני חווה אלימות מילולית.נכון לרגע זה אין שום הסכם בינינו וגם לא פתיחת תיק .סוכם ב
ינינו בע"פ שב-1/9 הוא עוזב את הבית ,נכון לרגע זה הוא עדיין בבית למרות שחידשתי חוזה שכירות לבד .חגים עומדים בפתח ויש לי מספר שאלות:1)האם חייבת להיות חלוקה בחגים בלקיחת הילדים?
2)האם באפשרותי לסרב לתת לו את הילדים בחגים עד למתן הסכם?
3)האם אני יכולה לתת אולטימטום ליציאתו מהבית?
לטיפולך המסור והמהיר אודה,דנה.
אם סיכמתם שהוא עוזב ב-1/9 שיקיים. לא צריך לתת אולטימטום אבל את יכולה להזכיר לו שכך סוכם. חייבים להגיע להסכם בעל פה מתי כל אחד לוקח את הילדים בחגים. נהוג לסירוגין. לא רצוי לסרב לתת לו את הילדים - תמיד עדיף לשמור על קשר טוב בכל הנוגע לילדים.
בהצלחה
יהודית שמיר, עו"ד
ראשית,תודה על ההתייחסות המהירה,אני בעד לשמור על קשר טוב רק הבעיה שהוא לא מוכן לקבל את עניין הסרוגין כל עוד אנחנו לא גרושים ואין בינינו עדיין הסכם,לכן הוא רוצה שנפצל את החג הקרוב לשניים חג ראשון אצל הוריי(הוא לא מעוניין להגיע להוריי למרות שאמרתי לו שאם הוא רוצה לבוא זה בסדר) וערב שני של החג אצל הוריו .עליי זה לא מקובל ,למרות שאנחנו לא גרושים ,אני עדיין חושבת שזה צריך להיות חג פה חג שם לסרוגין ,שאלתי שוב האם אני יכולה לסרב ?מותר לי ע"פ חוק ?אני לא רוצה לעשות דברים שיפגעו בי או בילדיי בהמשך,לגבי עניין המגורים ,מה אני עושה אם הוא מסרב לעזוב את הבית?כמובן שאני לא רוצה להגיע למצב לא נעים של לסלק אותו ,שוב הוא טוען שכל עוד אין הסכם ולא התגרשנו הוא נשאר בדירה האם הוא רשאי להישאר כשרק אני חתומה על חוזה הדירה החל מ-1/9?אודה על תשובה מהירה ,דנה.
מקובל לא לחלק את ראש השנה חג ראשון אצל הורה וחג שני אצל הורה שני אבל אם זה למען היחסים הטובים שווה לך לוותר. נהוג ראש השנה אצל אחד ויום כיפור אצל השני ובשנה אח"כ ההפך. הוא יכול להישאר בדירה גם אם את חתומה על החוזה בתנאי שהוא משתתף בחלקו בשכ"ד ובאחזקת הדירה עד ליום עזיבתו או עד ליום החתימה על ההסכם.
בהצלחה
יהודית שמיר, עו"ד
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר