בני נמצא בכיתה מדעית אקדמאית.הוא מסיים רוב הבגרויות שלו בכיתה יא' ובו זמני הוא לומד גם באוניברסיטה. בכיתה יב' הוא ילמד רק באוניברסיטה וימשיך לפני הצבא עד שהוא יסיים את תואר הראשון. אחרי זה הוא יתגייס.
מה עומר החוק בקשר למזונות במקרא כזה?
אני יודעת שבמשך השרות הצבאי הוא צריך לקבל 1/3 מהמזונות?
זה נכון שבזמן העתודא הוא צריך לקבל 2/3 מהמזונות?
האם האב חייב לשלם לפי החוק אם יש לו משכורת יותר גדולה משלי?
תודה
היי מימי
אני קיבלתי פסיקה במחוזי על בן עתודאי (לומד י"ג וי"ד) - גם מזונות אך כ 1/3 המזונות. (לא מכיר פסיקה של 2/3 מהמזונות).
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד מיכל זלינגר - משרד עורכי דין 053-9428459
אבקש להרחיב את השאלה על מזונות ילד עתודאי.
בתום לימודי התיכון הילד נרשם ללימודים שאורכם כ3-4 שנים. לאחר מכן הוא מתגייס ל3 שנות שרות חובה. כלומר מדובר בתקופה של 6-7 שנים.
האם כל התקופה הזאת יש לשלם מזונות בגובה שליש מהמזונות שנקבעי לו עד גיל 18? אם לא, אז מה הסידור?
מימי,
להבנתי בנך עדין קטין ועד שימלאו לו 18 ו/או עד שיסיים את לימודיו התיכוניים, לפי המאוחר ימשיך לקבל מזונות לפי ההסכם.
עם הגיעו לבגרות הוא יכול באופן עצמאי לתבוע את אביו להשלמת צרכיו. אני יודעת שזה קשה כי ילדים בדר"כ מסרבים לתבוע את הוריהם.
ייתכן ואת בעצמך יכולה להגיש תביעה בעניין זה עבור מזונות בנך בזמן היותו עתודאי לביהמ"ש, היום הפסיקה הרחיבה עניין זה למשל, פס"ד סוניס, שעוסק במזונות לבן בגיר שנתבעים על ידי אמו. אבל באופן עקרוני אין התייחסות בחוק לעניין זה...
מיכל
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד ליאת פסטרנק-אלקיים 053-7105244
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר