בהסכם הגירושין, מינה בית המשפט אקטואר שיערוך את איזון המשאבים ביננו. האקטואר שמונה, הוציא מכתב לצדדים בו ביקש להמציא נתונים לבדיקתו. עד היום, כ- 3 חודשים מאז, הגרוש טרם העביר המסמכים ואף לא מגיב לתזכורות שהאקטואר שולח. במקרה כזה - מה ניתן לעשות על מנת לממש את הפסיקה? האם עליי להגיש תביעה נוספת לבית המשפט, שבוודאי תהיה כרוכה בהוצאות כספיות, שכירת עו"ד וכד', או שיש דרך אחרת? תודה
אורה היי
אני מבינה את הרצון להימנע מהליכים משפטיים נוספים.
יחד עם זאת, תחילה הייתי ממליצה לך להוציא מכתב אליו אם לבדך ו'או באמצעות העו"ד שייצג/ה אותך.
אם לא ייעתר אין מנוס מלהגיש תביעה לביזיון ביהמ"ש באי קיום החלטת ביהמ"ש.
עוה"ד מיכל זלינגר
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד מיכל זלינגר - משרד עורכי דין 053-9428459
תודה מיכל על היענותך המהירה. ברצוני לחדד העניין. במידה ואני מגישה תביעה לביזיון בית הדין, האם אני צריכה לשכור עו"ד או שאני יכולה עצמאית לעשות זאת, מאחר ויש פסיקה ? ובנוסף - במקרים כאילו של תביעה, האם אוכל לגבות מהגרוש את הוצאות שכ"ט בעבור תביעה זו?
אורה, באופן עקרוי את יכולה לייצג את עצמך. לעיתים קשה לעשות זאת שעה שאינך מכירה את כללי ההגשה וההופעה בביהמ"ש, וכן את מעורבת אישית.
כמובן שיש לבקש הוצאות, וסביר שביהמ"ש יפסוק לך הוצאות - הן לא תמיד ריאליות לתשלום שתשלמי.זה נתון לשיקול דעתו של ביהמ"ש.
עוה"ד מיכל זלינגר
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד מיכל זלינגר - משרד עורכי דין 053-9428459
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר