שלום
אני צריכה עצה בבקשה אני ובעלי נשואים רק חודשים התחתנו בשידוך וגילתי שיש לו מלא בעיות ואנחונ לא מסתדרים ואחת הבעיות העיקריות הו שהוא לא מתפקד מינית בכל החודשיים שאנחונ נשואים הוא לא מתחלי איתי לא יוזם שכבנו רק פעמיים יש לו אלף תירוצים שהוא פוחד ממני שיש לו סרטים בראש {כי בעברו הוא היה סגור כל היום מול הטלויזיה רואה סרטי סקס וסרטי אימה} אומר לרב אני רוצה אותה ואחכ לא מתחיל איתי בכלל הוא פתאום מתנפל כמו חיה וגומר בשניה בקיצור על הפנים הוא הלך עכשיו לסקסולוג שאמר שהוא צריך טיפול פסיכוסקסולוגי מה זה אומר? והאם בית דין יכול להכריח אותי לסבול דבר כזה? כי אני רוצה להתגרש אבל כמובן לקבל את הכתובה והוא אומר שגם הוא רוצה אבל הבנתי שהוא זה שצריך ליזום תביעת גירושים ונראה לי שמנחים אותו שלא כדאי לו וגם הוא לא יציב פעם אומר כן פעם לא וכו' הקיצר אני יוכלה לתבוע תביעת גירושים בגלל חוסר התפקוד שלו ולטעון שאני לא שפן ניסונות ולא המורה לחנוך מיני שלו ולא מתאים לי ואז כן לקבל כתובה?
האם בית דין לא יכול לומר שאולי אני לא מתפקדת בעצמי כי אני כן מתפקדת והוא לא הגב ר הראשון שלי אבל אני כן הראשונה שלו הוא היה בתול לפני כן אז אני יודעת שאצלי הכל בסדר אבל בכל זאת ביתץ דין רבני לספר שהיו לפני זה בני זוג אולי גם לא הכי טוב או שבתכלס לא יכולים לומר עלי דבר כזה מקסימום אם יאמרו לי גם ללכת להיבדק אצל סקסולוג זה לא צריך להיות בעיה?
הקיצר סליחה על האורך אבל אני ממש מבולבלת ונפלתי עם אדם משובש בנפשו עם משפחה שיורדת לחיי ואני רוצה להתגרש אבל לא לצאת בלי כלום עם בעיטה בתחת אודה לתשובה
אלמונית ערב טוב
כעקרון חוסר תפקוד מיני, אם הוא מתמשך, מהווה עילת גירושין. מכיוון שחלפו רק חודשיים מיום שנישאתם וממה שהצלחתי להבין מדבריך עדיין לא התגבשה לך עילת גירושין.
מצד שני, יתכן וקיימות לך עילות אחרות ואני ממליצה לך לפנות לייעוץ משפטי על מנת לקבל תשובות מדוייקות יותר ואשר יתאימו למקרה הספציפי.
בהצלחה,
מאיה הדס, עו"ד
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד ליאת פסטרנק-אלקיים 053-7105244
שלום תודה רבה על התשובה בינתיים התפתחו עוד כמה דברים בעלי עזב את הבית וחזר להורים
קבענו פגישה עם הרב והוא סירב להגיע ואמא שלו מכפישה אותי ואמרת לי את רוצה רק כסף ועוד דברים
ונראה לי שיעצו למשפחתו שאני אתבע גירושים ולא הוא כדי שאאבד את כתובתי
לי יעצו לתבוע בינתיים מזונות
לאחר שלא הצלחתי לתפוס את בעלי בטלפון דיברתי עם אמו שאמרה שבסדר הוא ישלם שכירות וכל החשבונות ויקחו אותי לעשות קניה של אוכל בסופר
אבל אני צריכה גם כסף לנסיעות ורופא שיניים ואת זה היא אומרת שאין לו לתת
האמת שמצד אחד אני יודעת שלפי החוק הוא מחיוב גם בזה אך מצד שני השכירות והתשלומים זה בערך 3500 ויש לו גם הלוואה ותשלומים והוא מרויח 5500 נטו כך שלא יודעת האם בכלל יוכלו לחייב אותו ביותר ובנוסף אני עובדת ומשתכרת כ1000 עד 1500 שקל בחודש {להוציא את החודש הזה ותקופת החגים שבהם עבודגתי מצומצמת ואני מרויחה רק 500 שקל} אז אולי לאור עובדה זאת דווקא יפסקו לי מזונות יותר נמוכים ועדיף לי לשתוק ולקבל מה שהם נותנים לי {כאילו לא לדרוש נסיעות וטיפול שינים אלא להסתפק בתשלומים השוטפים וקנית אוכל בסופר}?
2 ועוד שאלה קטנה גם לגבי מזונות וגם לגבי כל דבר כשבודקים יכולת השתכרות של האישה האם חוקרים אם יש לה חשבון בנק ואם יש לה קצבה כל שהיא?
3 שאלה נוספת בענין שונה
האם אישה יכולה להוציא צו הרחקה לבעל כשהם בתהליכי גירושין כי היא מפחדת שהוא יבוא לבית ויחבל ברכוש או יקח אותו כדי לא לתת לה או גרוע יותר יפגע לה בחתול {יש לי חתול והא יודע שאני מוכנה לוותר על כל הכסף בעולם רק שלא יפגע בו ואני מפחדת שהוא יכנס לבית {הרי יש לו מפתח ובכוונה יבריח את החתול ויגיד שהחתול סתם ברח ואז מבחנתי כל החיים שלי לא שווים זה האוצר שלי אני מגדלת אות כבר חמש שנים את החתול הזה וברחוב הוא יפצע וימות ברעב
הקיצר האם זאת עילה לתבוע צו הרחקה החששות האלו שלי כי בתכלס הוא לא איימם עלי ואני לא רוצה לשקר רק לומר שזה מה שמדאיג אותי שבגלל שהוא כועס שמתגרשים הוא יעשה דבר רע אם התשובה חיובית אז כיצד מבקשים צו הרחקה ואיפה ומה בדיוק עלי לומר ולבקש שיהיה בצו
תודה רבה רבה
לאלמונית שלום
שאלותיך ארוכות מדי ואינן מתאימות לפורום. על מנת שתוכלי לקבל תשובות רציניות עליך לפנות לייעוץ משפטי פרטני.
באופן כללי - על מנת לבחון את גובה המזונות להם את זכאית בוחנים גם את הכנסותיך מכל סוג.
בהצלחה
מאיה הדס, עו"ד
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד ליאת פסטרנק-אלקיים 053-7105244
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר