שלום,
אשתי לה הייתי נשוי כ-20 שנה במגורים משותפים + תשעה ילדים משותפים, נפטרה לפני כשנה ממחלה ולא השאירה צוואה.
היא רשומה עימי יחד בבעלות על שתי דירות שקנינו.
וכן היא קבלה עוד בחייה, בירושה [על ידי צוואה] שליש מהדירה של אימה שנפטרה.
באחת משתי דירותינו אני גר ומגדל את תשעת ילדינו, הגדול שבהם בן 19. את הדירה הזו אני מתכוון להוריש לכל ילדינו.
את דירתנו השנייה אני חייב למכור כדי להחזיר חובות רבים על קניית הדירה בה אני גר.
אני פועל להוצאת צו ירושה על הדירה השנייה, שאמורה להימכר. האם על פי החוק ילדי הקטינים יורשים חלק מהדירה אותה אני רוצה למכור?
נאמר לי שאם לא אטפל בכך כראוי יתכן ויפסקו להפקיד חלק מהפדיון ממכירת הדירה בקרן "עיזבון" ע"ש היתומים, האם נכון?
וכן שאם כיורשי המנוחה הם ירשו חלק בדירה, היא יאבדו זכות למשכנתא בתנאים מועדפים או זכויות של חסרי דיור לכשינשאו?
אודה על כל מה שתוכל ליעץ לי לעשות.
אכן הילדים גם הם יורשים את דירת אשתך המנוחה. ניתן לפנות לביהמ"ש ולבקש את מכירת הדירה תוך קבלת אישור האפוטרופוס הכללי למכירה. אם מי מהילדים כבר בגיר , הם יכולים לחתום על תצהיר הסתלקות מחלקם ....
לגבי המשכנתא, יש סיכון שאולי הם יאבדו משהו מהזכויות העתידיות הייתי מפנה שאלה זו לבנקאי שלך...
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד ליאת פסטרנק-אלקיים 053-7105244
יעקב ידידי,
בסוף מכתבך אם אני מבין נכון אתה מבקש ייעוץ פרקטי, ועל כן -
המלצתי היא שלעת עתה אל תוציא צו ירושה אלה תמתין עד שילדיך יתבגרו, במקביל, תשכיר את דירתך שאתה לא גר בה עם ילדיך ותיקח הלוואה (אפילו הלוואת משכנתא) על דירה זו ע"מ לסגור את חובותיך. בבוא היום, כשילדך יתבגרו תעשה חושבים בזמן אמת אם כדאי כעת למכור את הנכס, ואם כן תוציא צו ירושה תוך שילדיך מסתלקים מחלקם בעיזבון .
גמ"ח טובה,
עו"ד יואב תם
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד ליאת פסטרנק-אלקיים 053-7105244
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר