שלום רב!
אני ובן זוגי חיים יחד כ4 שנים אני בת 27 והוא בן32, הננו מנהלים משק בית משותף משמע שיתוף בתשלומי חשבונות, ניהול ספר הוצאות/ הכנסות בתיות משותף כשכל אחד מאיתנו תורם כלכלית לבית לפי יכולתו (הוא זה שמשתכר יותר) וכך גם במטלות היומיום (אני מטפלת בבית יותר), חשבונות הבנק נפרדים! לשנינו אין כרגע ילדים, בזמן האחרון בן זוגי החל לדרוש ממני הבטחה כי בתום לימודי האקדמים הסכים להביא ילד משותף, כמובן שתיכננו להיתחתן לפני, אך משהו השתבש ובן זוגי החליט להיפרד וכרגע אני נמצאת במצב שאין לי איפה לגור (הדירה בבעלות משפחתו) הורי גרים במרחק רב ממוסד הלימודים שלי ואין לי אפשרות להמשיך בלימודי היות ואני תלויה בו כלכלית, ובכלל אין לי אפילו פרק זמן להיתארגן נפרדו בכעס ועליי לעזוב את הדירה במיידי אבל אין לי לאן.. האם אני ידועה בציבור ויש לו אי אלו חובות לגביי?
בן זוגי הצהיר באוזני תמיד שהתמיכה הכלכלית שלו בי בזמן לימודי תשתלם לשנינו בעתיד כיוון שכך נוכל לפרנס את משפחתנו העתידית המשותפת (הוא מעביר כספים לחשבון הבנק שלי) כך שאין שום ספק כי תכננו לקיים חיים משותפים גם בעתיד ואף אמר לי ללא ספק שאכן אנו חיים ביחד בכדי להקים משפחה יחדיו! וכעת משהתחרט אני נשארת חסרת כל, עפ"י כי היה ברור לכולם, כולל למשפחתי וחברינו כי אנחנו חיים ביחד בשיתוף ועתידים להינשא לפני שנביא ילדים. מה ניתן לעשות?
בהצלחה,
עו"ד יואב תם
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד מיכל זלינגר - משרד עורכי דין 053-9428459
חסויה יקרה שלום,
בעקרון הייתי סבורה כי את יכולה לעבור את ההגדרה של ידועה בציור ולהיחשב ככזו. אולם, במצוקה המיידית אותה את מתארת עד שתפני לביהמ"ש בעזרה יעבור זמן ואת זקוקה לעזרה מיידית.
ראשית, היתי ממליצה לא לעזוב את הדירה הוא לא יכול לזרוק אותך כך סתם. ניתן אפילו להגיש צו הגנה במטרה שיניח לך לעשות שימוש שקט ושלו בדירה לפחות עד שתמציאי משהו אחר סביר.
מה שהוא עשה זה מעשה בריונות ואני מאמינה שיש סיכוי שביהמ"ש יושיט לך יד.
חתימה טובה
מיכל
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד מיכל זלינגר - משרד עורכי דין 053-9428459
את עושה עבודה חשובה מאין כמוה בעזרתך לזולת!
גמר חתימה טובה גם לך ולמשפחתך!
תודה רבה
חסויה
אומנם את מתארת מערכת יחסים של בני זוג אך לצערי אני חושב שביהמ"ש לא יתן לך כל סעד מאחר שאתם צעירים ופרק זמן של 4 שנים זה לא מספיק ליצור חובות/זכויות האחד כלפי בן זוגו. חוץ מזה שח-ן בנק משותף זהו הבסיס להוכחת כוונת שיתוף ואת זה לצערך אין לך.
המלצתי היא להגיש תביעה בגין הפרת הבטחת נישואין, בתי המשפט מייחסים לתביעות כאלה את מלוא הרצינות בשל ההשלכות.
גמ"ח טובה,
עו"ד יואב תם
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד ליאת פסטרנק-אלקיים 053-7105244
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר