שלום,
אני ובן זוגי בגילאי 30 +. בן זוגי גרוש ואב לילדה בת 4. בן זוגי מעביר לחשבונה של האם כל 10 לחודש את מזונות כפי שנקבע בהסכם אך האם אינה דואגת לבצע הקטנות ע"פ הדין בתיק המזונות.
אנו נאלצים כל חודש להגיש בקשות חוזרות ונישנות להקטנת החוב בתיק. הדבר גורם לעוגמת נפש הן לי והן לבן זוגי כל פעם מחדש שכן הדבר מצריך הכנת בקשה והגעה פיזית ללישכה. האם ניתן להגיש בקשה לבית משפט לענייני משפחה כנגד האם או לחילופין האם יש דרך לחייבה בהוצאות ואם כן על ידי מי ניתן צו שכזה. מה הסיכויים שתינתן נגדה החלטה לחיוב הוצאותיו של האב מאחר ואינה דואגת לבצע הקטנת חוב בתיק המזונות.
כמו כן הייתי מעוניינת לדעת מה הן סיכוייו להגיש בקשה להקטנת מזונות. האב נושא במזונות די גבוהים בסך 1850 שח +מדד=2070 שח לחודש כשזה לא כולל הוצאות מעון +צהרון בסך 750 שח (חלקו של האב).
חשוב לי לציין כי בן זוגי הינו איש ביטחון ומשכורתו לא גבוהה בהשוואה למזונות שנושא בהם מדי חודש בעוד האם עובדת בחברת הייטק ומרוויחה די יפה ככל הידוע לנו. בן זוגי שקוע בחובות (הלוואה שנטל מהבנק בסך של 100000 שח) האם המצב בו הוא נמצא כן עומד לנגד עיני שופט אשר יושב בדין. חשוב לי לציין כי אנו מתגוררים בדירה שלי עם שני ילדיי וכיום כל הוצאות הבית הינם על כתפיי.
אודה לתשובתכם המהירה.
שלום לך!
על מנת למנוע את ההליכים יש אפשרות שבן זוגך ישלם ישירות לתיק ההוצל"פ .
ניתן להגיש בקשה לראש ההוצל"פ לעניין המחדל של גרושתו בהקטנת החוב ולבקש לחייב אותה בהוצאות על כך .
לגבי הקטנת המזונות , במידה ולגרושתו אין דירה או שיש לה משכנתא על הדירה הסכום הוא סביר ואם אין שינוי נסיבות מהותי, לא נראה שבית משפט יאשר הפחתה
בהצלחה
בתיה אשורי, עו"ד
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר