אני מבקשת לדעת האם אדם שמונה לו אפוטרופוס לגופו אבל לא לרכושו יכול להוציא תעודת זהות בעצמו או שהוא חייב להביא את האדם שמונה לו כאפוטרופוס?
אם האדם עצמו יכול לגשת למשרד הפנים ולהוציא ת.ז. זה הכי טוב, אך אם הוא אינו יכול אז האפוטרופוס הולך עם האישור למשרד הפנים.
גמ"ח טובה,
עו"ד יואב תם
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד ליאת פסטרנק-אלקיים 053-7105244
אני בת 47.לפני חודשיים וחצי הכרתי גבר בן 45 גרוש.הוא בא לביתי כל יום למעט בזמן משמורת על ילדיו. אנחנו מנהלים חיים של זוג, אם כי הוא עדין לא קבל מפתח לדירתי ולא דברנו על מגורים משותפים. האם זה הופך אותו לידוע בצבור? האם יש תקופה מסוימת של זמן שהופכת אותו לידוע בצבור? אני רוצה לצין שהוא מדבר על עשיית דברים משותפים כגון רכב חדש, אך לדעתי זה עדיין מוקדם. מה לעשות ומתי?
א. יקירתי,
ראשית, כתבת את שאלתך במקום שונה מהמיועד ויכול שהיית נופלת בין הכיסאות... אבל מצאנו אותך :-) ואפשר לענות לגופו של עניין.
עפ"י הפסיקה, כבר מ- 6/7 שנים יכולים בני זוג להחשב כידועים בציבור אם נתקיימו בהם הדרישות הקבועות בחוק. במקרה שלך - אתם עדיין בראשיתו של הקשר אך קחי בחשבון שככל שיעבור הזמן ותצברו רכוש משותף, חברים משותפים, חוויות משותפות ובכלל זה תנהלו משק בית משותף (תתגוררו יחד) אזי שאתם ממלאים אחר דרישות החוק להחשב ידועים בציבור.
גמ"ח טובה,
עו"ד יואב תם
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד ליאת פסטרנק-אלקיים 053-7105244
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר