סכום המזונות שנקבע בהסכם הגירושין 3800 +הצמדה למדד עבור קטינה +2 בגירות.
בחצי השנה האחרונה שלמתי לגרושתי 3550 בשק .
מאחר ונמשך מחשבון הבנק המשותף שנשאר בבעלותי סכום נוסף של 250 ש"ח החתום על ידי גרושתי עבור טיפול שניים לבתי בת ה-13. בהסכם הגירושין מצויין שאנחנו צריכים להתחלק שווה בשווה לגבי הוצאות חריגות .ומיום הפרדת הכספים גרושתי צריכה להחזיר לי את כרטיס האשראי שלה, פנקסי השקים ושהחוב בבנק יחולק באופן שווה ביננו.גרושתי מסרבת להחזיר לי את הכספים ששלמתי מיום מתן הגט. כשפניתי לבנק ושאלתי איך הם אישרו שקים החתומים על ידי גרושתי הם אמרו שהם בודקים סכומים מ-6000 ומעלה .ניסנו לבטל את השקים אבל השקים שנמסרו לא נמסרו בסדר רציף לכן היתה בעיה לבטל אותם.חודש בחודשו הכסף שולם מחשבוני בבנק ,
האם ה-250 +3550 בעצם מכסה את סכום המזונות ללא ההצמדה? גרושתי פנתה להוצאה לפועל ובקשה החזר לכספים שהפחתי לה כי היא מסרבת לשלם את החלק שלה. אני בקשתי טענת פרעתי ורוצה להופיע מול שופט שיפסוק.אני נשוי בשנית ,ומדובר גם בכסף של אשתי הנוכחית האם פעלתי נכון והאם בעצם לא גרעתי מהמזונות,ישנם כספים נוספים ששלמתי עבור בתי ואין בידי את הניירת גרושתי מסרבת להעביר לי את הניירת. למרות שאילו סכומים שנגבו מחשבוני בבנק כולל כרטיס האשראי שלה שהמשיך לפעול במשך שנה.האם השופט ידרוש ממנה את הניירת שהיא למעשה שלי לפי הסכם הגירושין. &nb sp;
אפי שלום רב,
את כל הטענות האלו אתה יכול להעלות בפני ההוצאה לפועל בצורה מסודרת, וההחלטה אם לאשר לך קיזוז מדמי המזונות נתונה לשיקול דעתו של השופט. בהחלט אתה יכול לבקש במסגרת זו מגרושתך להמציא לך מסמכים הנחוצים לך.
בברכה ובהצלחה
רויטל לוין, עו"ד
מנהלת פורום משפחה וגירושין.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד מיכל זלינגר - משרד עורכי דין 053-9428459
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר