אני בשלבי גרושין .לי 8 ילדים ,6 מהם מתחת לגיל 18. משכורתי היא 3000 שח . בעלי משתכר כ 8000 ש"ח. השאלה המדירה שינה מעיני היא אם אמכור את הדירה(4 חדרים במודיעין) ואחזיר משכנתא ואת היתרה נחלק ביננו לא אוכל לרכוש דירה ביתרה.
הוא לא ישלם מזונות האופן קבוע ורציף ומשכנתא צריך לשלם בזמן.אין לנו חסכונות ואינני יכולה להשען על המשפחה .האם אני חייבת למכור את הדירה או שאפשר לדחות את המכירה עד שהקטנה(6)תהיה בת 18? ניסינו שלום בית אופציה זו לא קיימת היום מבחינתי (וגם מבחינתו) הוא היה אלכוהוליסט ולאחרונה החל והשתמש בסמים לעיתים בבית.
לאה שלום,
אני מקווה שתגיעו למסקנה משותפת שלא למכור את הדירה לפחות עד שכל הילדים יסיימו את לימודיהם.
מאידך, אם אחד הצדדים רוצה למכור את הדירה הוא זכאי לכך עפ"י חוק המקרקעין וזה נקרא "פירוק שיתוף".
עצתי אלייך, לפנות לביד"ר ולבקש מדור ספציפי עד שהילדים יגיעו לבגרות ואם גם ככה הוא לא מסוגל לשלם מזונות אז יש לך גם את האופציה לעקל את חלקו בדירה לטובת המזונות שאז יום אחד כל הדירה תהיה שלך.
תשבי עם עו"ד לקבל ייעוץ.
גמ"ח טובה,
עו"ד יואב תם
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד ליאת פסטרנק-אלקיים 053-7105244
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר