הנני סב לנכדה בת 4, מבתי שהתגרשה לאחרונה מבעלה. איני בקשר עם בת זו, אך אני בקשר טוב עם בעלה ומשפחתו, שמעוניינים שהילדה תכיר את הסבא. בתי ניתקה את קשריה איתי לאחר הגרושים שלי עם אמה, וכשהועלה נושא זה בעת גרושי הבת בבית המשפט, התנגדה הבת לכך שאפגוש את הנכדה משום שהוסתה ע"י אמה, ושום החלטה משמעותית לא נפלה בעניין.
כיום הדבר עלה שוב, כאשר חתני לשעבר והוריו עומדים על כך שתנתן לי הזכות לראות את הנכדה, אך הם חוששים כי אם הם יראו לי אותה ללא הסדר מוקדם הדבר עלול לצור תסבוכת משפטית, כולל עילה של הצד השני לטענה כאילו הפרו את הסדרי הראייה. שאלותי הן: א. האם ישנו תקדים משפטי למקרה דומה (אם כן מהו) ב.האם אני זכאי לראות את הנכדה בבית אביה ובנוכחותו ללא כל הסדר נוסף ג. אם ישנו צורך בפניה לבית המשפט, האם זה אני שצריך לבצע פניה בליווי תצהיר מהאב האומר שברצונו שאראה את הנכדה. ד. האם ישנה דרך אחרת שאתם ממליצים כדי שסוף סוף אוכל לראות את הנכדה.
גרי היקר, שנה טובה,
ראשית - אין כל בעיה שתראה את נכדתך בבית האב.גם אם הילדה תספר לאימה על כך, היא לא תוכל למנוע זאת.אם בתך תבקש למנוע זאת בהליך משפטי, בעזרת תצהיר מחתנך אני מאמינה שמכשול זה ייפתר בקלות.
אין צורך בהליך מקדמי , בשלב זה.
מעבר לכך, לסב יש אפשרות להגיש בקשה להסדרי ראיה.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד מיכל זלינגר - משרד עורכי דין 053-9428459
גרי ידידי,
הינך זכאי לראות את נכדתך בבית אביה ללא כל הסדר ו/או אישור מיוחד!
בנוגע לפניה לערכאות, כבר כתבתי על כך לפני מספר שבועות, אין לסבים וספתות עם כל הכאב שבעניין כל זיקה לפנות לביהמ"ש ולבקש איזשהו עניין עם נכדיהם ויש על כך פסיקה עניפה. בתי המשפט הסכימו להסדרים מיוחדים רק במקרה בו אם הנכד או אביו הלכו לעולמם.
חוק הכשרות המשפטית והאפוטרופסות מגדיר את ההורים כאפוטרופוסים הטבעיים של ילדיהם ומעניק להם שק"ד עצמאי להחליט לטובת ילדיהם ולרווחתם, מלבד בעניינים שהוגבלו בחוק. כל עוד ההורים ממלאים חובותיהם כלפי ילדיהם וכל עוד לא הוגבלה אפוטרופסותם אין לאדם, זולת ההורים, כל מעמד בכל שאלה הנוגעת לילדיהם הקטינים. החוק קבע בסעיף 28א לחוק הוראה ספציפית, המעניקה שק"ד לביהמ"ש רק בנסיבות מיוחדות שבהן מת אחד ההורים, וביהמ"ש סבור שטובת הילד מצדיקה חיוב המשך הקשר בין הנכדים להורי הנפטר.
לך תראה את נכדתך, תצטער על התנהגות בתך ותסלח בשל תבונתך.
גמ"ח טובה,
עו"ד יואב תם
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד ליאת פסטרנק-אלקיים 053-7105244
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר