בן זוגי ואני חיים כידועים בציבור עשרעם ואחת שנהבדירה שלו. לפני 12 שנה החלפנו דירה. הדירה נרכשה
בכספיו סוכם בינינו שהדירה תשמש אותי למגורי גם לאחר אריכות ימיו. כמו כן אם לא אוכל לגור בדירה גגלל מחלה או במצב של זקנה או קושי כלכלי לתחזק אותהאקבל את פירותיה זאת אומרת שכר הדירה כדי שאוכל להתגורר יותר קרוב לילדי.בעלי אף עודד אותי להעביר שתי הדירות הקטנות שהיו לי בכדי לעזור לילדי ולהסיר דאגה מליבי. אני אף בביקשתי שיידע את בנותיו שאין לי תכוונות לדרוש מחצית הירושה של דירה זו אף שנקנתה בחיינו המשןתפים. הוא הודיע על כך לבתו והיא מייד הציעה לו להעביר את הדירה על שמה והביחה לו שגם הוא וגם אני מובטחים לכל ימינו. הדירות הועברו בטאבו על שמה שום התחייבות לא צורפה עליו רק בשב זה נודעה לי העיסקה שדנ בחיי. במגורי ושמטה את השטיח מתחת לזכויותי בידועה בציבור. משבקש באב להחזיר לו את הדירות איימה הבת בניתוק יחסים הציעה הוראת נאמנות שבה רק עורך הדין שלה נאמן ובעסקה אמנם אוכל לגור ככל שאחפץ., אבל אם ארצה לגור על יד משפחתי לא אוכל לעשות כןכי ברגע שאעזוב את הדירה תפקע זכותי למגורים ואם לא יהיה לי שכד המןבטח איך אממן מגורים חילופיים, כג אם אחלה ושכדעשוי לשמש ממימוןשהיה במוסד. כמו כן אם בן זוגי יאושפז באישםפןז סיעודי לא נחשב יותר כזוג שחי יחד ויהיה עלי לעזוב את הדירה הכושית עשתה את שלה. כמו כן אסור עלי לקבל למגורים כל אדט לרבות לצורך עזרה. חיינו ההתנהלו יפה באהבה וחברות טובהוהדבר בה לי כהפתעה כובת. במשך השנים ניהלנומשק בית משותף וכל אחד נתן את חלקו שוה בשוה.;לא נראה לי סביר שבמאה ה21אשה תגורש מביתה לאחרשקיימה חיימשפחה וזוגיות וגם טיפלה בבן זוגה. אני חייתי את השנים הללו עם בן זוגי קיימנו בית חם הילדים של שנינו היו אצלנו בחגים. לנכדיו שמשתי סבתא משחקת ןבעיקר מלמדת ןשותפה לשיעורי הכית. לא ייתכן שישלחו אותי אל ילדי שדק הם ידאגו לי אני חייתי עם בעלי בעשרות השנים הללו ולא עם ילדי וחובתו לדאוג לי לעת זקנתי. נא תשובתכם. מהאוכל לעשות במצב הזה. תודה. נילי
נילי, שנה טובה
אשר לשאלתך - אם הבת אינה מסכימה בטוב לעשות הסכם ראוי ולא חצי הסכם אולי אין לך בריריה אלא לפתוח בהליכים נגדה כשבן זוגך לצדך!!!
אם הדירה נרכשה במהלך חיכם המשותפים, אזי מחציתה שייך לך על פי הפסיקה הקשורה לידוים בציבור.
יש עליך להגי שתביעה לפסק דין הצהרתי על כך שמחצית מהדירה שייכת לך, אפילו שנרכשה בכספי בן זוגך, וביהמ"ש יכריז כי היא שייכת לך.
אם בן זוגך יעמוד לצדך דרכך תהא קלה יתר...
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד מיכל זלינגר - משרד עורכי דין 053-9428459
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר