שלום וחג שמח, לי ולבן זוגי נולדה בסתיו אשתקד בת. היות ואיננו נשואים רצינו לתת לה שם משפחה המשותף לשנינו. בן זוגי הינו רווק ואני גרושה עם ילד מהנישואים הקודמים הנושא את שם משפחתו של אביו ולכן שמרתי את שם משפחת נעורי ושם משפחתו של אביו. כשפנינו בבית החולים לרישום התינוקת בבקשה לקרוא לה בשם משפחתו של בן זוגי ושם משפחת נעורי נתקלנו בתשובה כי הדבר בלתי אפשרי היות ושם משפחתי הוא שלי ושל גרושי. והרי זה אינו הגיוני כי אתן לבתי את שם משפחתו של גרושי!!! לא ישמע על הדעת כי בתי לא תשא גם את שם משפחתי מסיבות בירוקרטיות שאינן הגיוניות כלל וכלל פניתי למשרד הפנים במקום מגורי וגם שם נעניתי באותה התשובה כי הדבר בלתי אפשרי. אודה לבדיקתכם שפרה
חוק השמות מסדיר את כל נושא הענקת שם ליילוד, הוספה ושינוי.
לשמו של אדם יש משמעות, מלבד משמעות אמוציונאלית יש לו גם משמעות חוקית ברישומים של אזרח במדינתו, ולמשמעות חוקית זו מתלווים זכויות וחובות.
תארי לעצמך שמשרד הפנים היה מסכים לרשום את שם משפחתו של גרושך מנישואייך הראשונים לילדך מבן זוגך הנוכחי ואת היית הולכת ותובעת מגרושך מזונות עבור הילד שאינו שלו?!
או שגרושך היה הולך לעולמו והילד של בן זוגך היה מבקש לרשת אדם שאין לא זיקה אליו כלל ועיקר.
כל זה עוד לפני מניית הבעיות המוסריות של אחים חורגים ובנות זוג של גרושך...
אני מאמין שכעת את יותר מבינה מדוע בקשתך היא בלתי אפשרית.
בברכת שנה טובה,
עו"ד יואב תם
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד מיכל זלינגר - משרד עורכי דין 053-9428459
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר