שלום רב,
אני גרוש ומשלם מזונות והוצאות חינוך ובריאות חריגות כהלכה. לאחרונה נודע לי שבאפשרותן של נשים גרושות לקבל הנחה מטעם העירייה של עד 50% מעלות הצהרון לילדים. עד השנה האחרונה שני ילדיי הלכו לצהרונים והחל מהשנה הנוכחית רק אחד מהם ישאר בצהרון. אני סבור ובטוח שגרושתי קיבלה הנחות עבור שני הצהרונים, אך אף פעם לא אמרה לי ואני העברתי לה חצי מהעלות המקורית של הצהרונים.
שאלתי היא, האם גרושתי היתה חייבת להגיד לי שהיא מקבלת הנחה מסויימת והייתי צריך להשתתף ב-50% מעלות שלאחר ההנחה?
במידה וכן, האם קיימת אפשרות לבדוק מול גורמים המעורבים בעניין (העירייה והצהרון) האם ניתנה הנחה כלשהי בשנים האחרונות לגרושתי?
תודה רבה מראש על תשובתכם
רונן שלום
ראשית יש לבחון מה קובע ההסכם בעניין זה ו/או מה נקבע בפסק הדין למזונות. אם אין התייחסות לנושא ההנחה הרי שבאופן עקרוני הוצאות מסוג זה אמורות להשתלם על פי הצגת קבלות.
תנסה לפנות לגרושתך ולומר לה כי ערכת בירור וכי מגיע לך החזר, אם תוכלו להגיע להסכמות ביניכם, תוכל להציע לקזז את הסכומים הנ"ל מהמזונות השוטפים. במקרה כזה מומלץ לערוך הסכם קצר בכתב.
בהצלחה,
מאיה הדס, עו"ד ומגשרת
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד ליאת פסטרנק-אלקיים 053-7105244
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר