רציתי גם לדעת האם הגרוש שלי חייב להשתתף בתשלום ההוצאות לבת המצווה שאני עושה לביתי , הוא לא מוזמן לבת המצווה אבל אני חושבת שהוא כאכא חייב לתת את ההוצאות האם זה נכון?
ההחלטות לא נעשו על ידי הוריו אלה על ידי הצוות הרפואי בבית החולים הוחלט לאשפז אותו באברבנאל או לחילופין שיקבל טיפול ואני לא הסכמתי לטפל ביקשתי ממשפחתו לקחת אותו אליהם עד שיוסדר מרכז גמילה . הפסיכאטרית שהחלה לטפל בו זימנה אותי וביקשה מימני להיות חלק מהטיפול אבל אני לא חשבתי שאני צריכה לשתף איתם פעולה בהתחלה אכן שיתפתי פעולה והגעתי לפגישה איתה אבל עד שלושה חודשים מהטיפול עוד הוא דאג שהמשפחה שלו תעביר לי כספים לאחר שלושה חודשים הוא נתן לי יפוי כח למכור את הרכב שלו ואכן מכרתי חודש אחר כך הוא נתן לי רק 2500 שח והסברתי לפסיכאטרית שזה לא מספיק לי ואז החלטתי לתבוע מזונות ולהתגרש מימנו אז האם אני מחוייבת בחצי התשלום על הטיפול שלו ?
רציתי לדעת מה הדין לגבי חובות של טיפולים לאחד מבני הזוג טרם הגירושין
הגרוש לי היה מכור לטיפה המרה יום אחד שתה עד אובדן הכרה ופונה לבית חולים בבית החולים המליצו לו להיכנס למרכז גמילה ועד שיכנס ביקשו שלא יהיה בחברתי מכיוון שאני מזיקה לו לכן עבר למשפחתו והחל את טיפול הגמילה לאחר שהיה בטיפול מספר חודשים חלטתי להגיש בקשה למזונות ולגט שאלתי האם אני מחוייבת להתחלק עם משפחתו בהוצאות הטיפול?
חני שלום רב,
באופן כללי, אם כן, מצויין אחרת, אב אינו חייב בהשתתפות במסיבות. לגבי השתתפותך בהוצאות הבריאות של בעלך, נכון להיום, אין חובה חוקית של אשה לדאוג לבריאותו של בעלה או למזונותיו של בעלה.
בברכה ובכבוד רב,
רויטל לוין, עו"ד
מנהלת פורום משפחה וגירושין.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד ליאת פסטרנק-אלקיים 053-7105244
הבנתי שאין חובה השאלה הנוספת האם יכולים לחייב אותי למחצית מהתשלומים בגלל מה שעשיתי עם הרכב ועם חשבון הבנק? (את הרכב מכרתי כשבעלי היה בטיפול ןהייתי צריכה להעביר לפסיכאטרית כסף ולא עשיתי את זה גם הכסף שמהבנק העברתי לחשבון שלי לבד )
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר