רציתי לדעת מה הדין לגבי חובות של טיפולים לאחד מבני הזוג טרם הגירושין
הגרוש לי היה מכור לטיפה המרה יום אחד שתה עד אובדן הכרה ופונה לבית חולים בבית החולים המליצו לו להיכנס למרכז גמילה ועד שיכנס ביקשו שלא יהיה בחברתי מכיוון שאני מזיקה לו לכן עבר למשפחתו והחל את טיפול הגמילה לאחר שהיה בטיפול מספר חודשים חלטתי להגיש בקשה למזונות ולגט שאלתי האם אני מחוייבת להתחלק עם משפחתו בהוצאות הטיפול?
לא ברור משאלתך האם ישנם חובות שנצברו לך ולבעלך בגין הטיפולים או שמא את שואלת האם עליך להשיב כספים להוריו. לגבי המקרה הראשון - כעקרון חובות שנצברו לבני הזוג הם חובות משותפים. לגבי המקרה השני - אם הוריו בחרו לטפל בו בעת ששהה אצלם הרי שלדעתי לא קיימים חובות שיש להתחלק בהם.
בהצלחה,
מאיה הדס, עו"ד ומגשרת
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד ליאת פסטרנק-אלקיים 053-7105244
רציתי גם לדעת האם הגרוש שלי חייב להשתתף בתשלום ההוצאות לבת המצווה שאני עושה לביתי , הוא לא מוזמן לבת המצווה אבל אני חושבת שהוא כאכא חייב לתת את ההוצאות האם זה נכון?
חני שלום
לעניין הרכב והכספים בבנק- אם הם היו חלק מהרכוש המשותף הרי שככל הנראה תידרשי להשיב את מחצית הכספים ומחצית שווי הרכב.
לגבי הבת מצווה- אין חובה להשתתף בהוצאות מסוג זה.
באופן כללי, מאחר והגשת תביעות לגירושין ולמזונות אני ממליצה לך בחום לפנות לייעוץ משפטי מסודר, במידה ואין לך כזה.
אם אין באפשרותך הכלכלית לשכור עו"ד את יכולה לפנות לסיוע המשפטי ולבדוק אם את עונה על הקריטריונים כדי לקבל עו"ד שייצגך ללא תשלום.
בהצלחה,
מאיה הדס, עו"ד ומגשרת
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד מיכל זלינגר - משרד עורכי דין 053-9428459
כן החובות נוצרו כשהיינו נשואין השופטת בגלל זה לא פסקה מזונות לפני הגט אבל החובות הם חובות למשפחתו כמו כן במהלך הנישואין שלנו גיסו לשעבר הלוואה לנו כסף ורכש עבורנו ציוד לבית די יקר והיום הוא מבקש מאיתנו להחזיר את הכספים של הרכוש זה לדוגמה חדרי ילדים לפני 3 שנים עלו כ30.000 ש"ח ועוד כל מיני דברים וגיסו העביר לי מידי פעם כספים כשהייתי בעובר השאלךה האם אני צריכה לתת חצי או שזו בעיה שלהם גיסו לשעבר (גיסו ואחותו הצגרשו והם עמידים) האם הם יכולים לדרוש מימני את זה האם זה יפגע בחלוקת הכסף של הבית
האם זה שגיסו לשעבר מבקש מאיתנו להחזיר לו תחוב זה קנטרני?
והכספים ששולמו לטיפולים שלו הגיעו מאחת האחיות שלו וכאן רציתי לדעת האם אני צריכה להשתתף בטיפולים שלו ואם כן מה החוק אומר עד איזו תקופה אני צריכה להשתתף?
אכן הגרוש שלי ומשפחתו שילמו עבור טיפול במרכז גמילה כל חודש ונוצרו לו חובות האם אני צריכה להשתתף איתו בחובות במידה וכן משפטית האם אני צריכה עד יום הגט או עד מתי אני חלק מזה?
חני שלום,
חובות שנצברו עד למועד הקרע הם חובות משותפים. מועד הקרע בדרך כלל נקבע כיום הגשת התביעות. ניתן לטעון גם למועד הפירוד בפועל.
כמו כן ניתן ולנסות להוציא חובות אלא מהחובות המשותפים, במיוחד לאור העבודה שכבר לא חייתם ביחד ושההחלטה לגביהם נעשתה על ידי הוריו. ושהם נוצרו באשמתו הבלעדית וכו. בכל מקרה ההחלטה תהיה של השופט/ת.
נראה לי שכדאי לך לפנות לייעוץ משפטי על מנת לקבל תשובות מדוייקות יותר בהתאם למקרה הספציפי.
בהצלחה,
מאיה הדס, עו"ד ומגשרת
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד ליאת פסטרנק-אלקיים 053-7105244
ההחלטות לא נעשו על ידי הוריו אלה על ידי הצוות הרפואי בבית החולים הוחלט לאשפז אותו באברבנאל או לחילופין שיקבל טיפול ואני לא הסכמתי לטפל ביקשתי ממשפחתו לקחת אותו אליהם עד שיוסדר מרכז גמילה . הפסיכאטרית שהחלה לטפל בו זימנה אותי וביקשה מימני להיות חלק מהטיפול אבל אני לא חשבתי שאני צריכה לשתף איתם פעולה בהתחלה אכן שיתפתי פעולה והגעתי לפגישה איתה אבל עד שלושה חודשים מהטיפול עוד הוא דאג שהמשפחה שלו תעביר לי כספים לאחר שלושה חודשים הוא נתן לי יפוי כח למכור את הרכב שלו ואכן מכרתי חודש אחר כך הוא נתן לי רק 2500 שח והסברתי לפסיכאטרית שזה לא מספיק לי ואז החלטתי לתבוע מזונות ולהתגרש מימנו אז האם אני מחוייבת בחצי התשלום על הטיפול שלו ?
אכן החובות נוצרו כשהיינו נשואין השופטת בגלל זה לא פסקה מזונות לפני הגט אבל החובות הם חובות למשפחתו כמו כן במהלך הנישואין שלנו גיסו לשעבר הלוואה לנו כסף ורכש עבורנו ציוד לבית די יקר והיום הוא מבקש מאיתנו להחזיר את הכספים של הרכוש זה לדוגמה חדרי ילדים לפני 3 שנים עלו כ30.000 ש"ח ועוד כל מיני דברים וגיסו העביר לי מידי פעם כספים כשהייתי בעובר השאלךה האם אני צריכה לתת חצי או שזו בעיה שלהם גיסו לשעבר (גיסו ואחותו הצגרשו והם עמידים) האם הם יכולים לדרוש מימני את זה האם זה יפגע בחלוקת הכסף של הבית
האם זה שגיסו לשעבר מבקש מאיתנו להחזיר לו תחוב זה קנטרני?
והכספים ששולמו לטיפולים שלו הגיעו מאחת האחיות שלו וכאן רציתי לדעת האם אני צריכה להשתתף בטיפולים שלו ואם כן מה החוק אומר עד איזו תקופה אני צריכה להשתתף?
אכן לקחתי את הכסף לכיסי אבל זה בגלל שהוא נתן לי רק כ2500 ש"ח בפעם שהוא נתן לי את יפוי הכח למכור את הרכב שלו אם הוא היה נותן לי יותר לא הייתי מוכרת את הרכב ולא הייתי מבזבזת מהחשבון המשותף כל כך הרבה ולא הייתי לוקחת את הכסף שלך השכירות מהבית שלנו לכיסי גם לא הייתי דורשת מזונות ולא הייתי מבקשת להתגרש , לקחתי לו גם את האבנים של העבודה שלו בשבילי מה זו לא זכותי??
השאלה האם עכשיו שהבית נמכר ואנחנו מחלקים את הכסף האם הוא יכול לדרוש מימני בזמן חלוקת הכסף שאני ישלם את האבנים ואת ההוצאות הטיפוליות שלו לידיעתך אני מצידי שהוא לא היה עובר את הטיפול אני לא שיתפתי פעולה כל עוד הוא לא נתן כסף כשהוא נתן אז הייתי מגיעה לפסיכאטרית ולוקחת אבל למה אני הייתי צריכה להיות חלק מהטיפול שלו כשהוא התחיל בטיפול הוא התחיל להיות פתאום אחד שעומד על שלו ולא עושה מה שאני רוצה אז מה אני יכולתי לעשות?
אכן לקחתי את הכסף לכיסי אבל זה בגלל שהוא נתן לי רק כ2500 ש"ח בפעם שהוא נתן לי את יפוי הכח למכור את הרכב שלו אם הוא היה נותן לי יותר לא הייתי מוכרת את הרכב ולא הייתי מבזבזת מהחשבון המשותף כל כך הרבה ולא הייתי לוקחת את הכסף שלך השכירות מהבית שלנו לכיסי גם לא הייתי דורשת מזונות ולא הייתי מבקשת להתגרש , לקחתי לו גם את האבנים של העבודה שלו בשבילי מה זו לא זכותי??
השאלה האם עכשיו שהבית נמכר ואנחנו מחלקים את הכסף האם הוא יכול לדרוש מימני בזמן חלוקת הכסף שאני ישלם את האבנים ואת ההוצאות הטיפוליות שלו לידיעתך אני מצידי שהוא לא היה עובר את הטיפול אני לא שיתפתי פעולה כל עוד הוא לא נתן כסף כשהוא נתן אז הייתי מגיעה לפסיכאטרית ולוקחת אבל למה אני הייתי צריכה להיות חלק מהטיפול שלו כשהוא התחיל בטיפול הוא התחיל להיות פתאום אחד שעומד על שלו ולא עושה מה שאני רוצה אז מה אני יכולתי לעשות?
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר