שלום, אני מתכנן להתחתן בתאילנד עם חברתי התאילנדית. בשגרירות ישראל אמרו לי שאחרי שאנחנו מתחתנים יש לבוא ולהצהיר בשגרירות שירשמו אותנו כנשואים במשרד הפנים בארץ. השאלה האם אני צריך לעשות פה הסכם ממון כי יש לי דירה בארץ שירשתי בירושה?(הרבה לפני שהכרתי את זוגתי לעתיד)
בנוסף יש לי סכום כסף שצברתי בארץ, שוב לפני הרבה שנים. לפי החוק התאילנדי כל רכוש של בן/בת זוג שנרכש על ידו לפני החתונה ישאר שלו בעת גירושין. אבל מה עם הדירה והחשבון בנק בארץ?
שלום אלי,
יש חשיבות רבה לעריכת הסכם ממון בדיוק בכדי להגן על הרכוש אותו ציינת בשאלתך.
כמו כן, אני ממליצה לערוך צוואה שצועדת "יד ביד" עם הסכם הממון כך, שהרכוש שלך יהיה מוגן הן בחייך והן באחרית ימך.
כאן לשירותך אם תרצה בעריכת הסכם ממון וצוואה.
עו"ד מיכל זלינגר
0522809478
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד ליאת פסטרנק-אלקיים 053-7105244
תודה על התשובה. קראתי את החוק לייסי ממון ואם אני מבין נכון שאם מושבם של בני הזוג לא בארץ אז החוק הישראלי לא יכול עלינו. בבקשה תקני אותי אם אני טועה. מכיוון שאני מתכנן לגור עם אשתי בתאילנד לפחות בשנים הקרובות אז אין לי מה לחשוש לגבי נכסים בארץ. במיוחד שאשתי לעתיד לא דוברת עברית ולא מכירה את החוקים בארץ. תודה רבה
תודה על התשובה. קראתי את החוק לייסי ממון ואם אני מבין נכון שאם מושבם של בני הזוג לא בארץ אז החוק הישראלי לא יכול עלינו. בבקשה תקני אותי אם אני טועה. מכיוון שאני מתכנן לגור עם אשתי בתאילנד לפחות בשנים הקרובות אז אין לי מה לחשוש לגבי נכסים בארץ. במיוחד שאשתי לעתיד לא דוברת עברית ולא מכירה את החוקים בארץ. תודה רבה
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר