שלום רב,
אני נשואה 4 שנים יש לנו ילד בן 2.5 וכרגע אני בהריון וצפוייה ללדת בחודש אוגוסט. בעלי כל הזמן מאיים בגירושים ועוזב את הבית מתי שמתחשק לו ומשאיר אותי לבד עם ילד קטן והריון קשה עם כאבים ללא כלום, ללא כסף, ללא כרטיס אשראי פשוט מנטרל אותי לחלוטין ועוד מאיים שיפסיק לשלם על הדירה השכורה וכל ההוצאות שמסביב... אני בבעיה רצינית כיוון שאני לחלוטין לבד, אין לי משפחה חוץ ממנו ואני תלוייה בו מאוד. יש לציין כי עבדתי במשך כל השנה האחרונה ועכשיו יצאתי לחופשת לידה מוקדמת. מה אני יכולה לעשות מבחינה חוקית בכדי שאוכל לקבל עזרה כלשהיא. הוא גם מאיים שלא ירכוש דבר הקשור להולדת התינוקת החדשה ואני ממש תקועה. אנחנו מגיעים לריבים נוראיים על יד הילד, ריבים פיסיים ומילוליים, ההורים שלו טוענים שאני האסון הכי גדול שנפל עליהם ולא מוכנים לעזור או להקשיב... בבקשה עזרה
זכותך להגיש תביעה למזונות עבורך ועבור הילד. לאחר הלידה תוכלי להגיש תביעה גם עבור התינוק (ואולי כבר עכשיו-לפחות עבור ההוצאות הראשוניות הצפויות). כמו כן את זכאית להוציא נגדו צו הגנה. לא ברור אם רצונך להתגרש. אם כן ראוי לשקול גם הגשת תביעה לגירושין. מומלץ לפנות ליעוץ פרטי בגלל מורכבות הנושא.
צביה, את יכולה לפנות לויצו או ללשכת הסיוע המשפטי באיזור מגוריך ולקבל ייעוץ משפטי בחינם. בינתיים תנסי למשוך כסף מחשבון הבנק שלכם ולאסוף מסמכים המעידים על הכנסותיו לצורך התביעות, מבלי שיידע כמובן. את המידע תאספי לפני שאת נוקטת הליכים משפטיים. לא כדאי לך להגיש תביעת גירושין כי את זכאית לקבל מבעלך מזונות אישה. פני לייעוץ בהקדם ללא ידיעתו. בהצלחה
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר