שלום אני בתהליכים גירושין והאישה פנתה לבית דין רבני בדרישה למזונות. והבנתי שיש הבדל עצום בין בית דין לענייני משפחה לבין דין רבני כשמדובר מגיל 6 ומעלה בין הדין הרבני מחייב את האב לשלם דמי מזונות מעל 18 שנים גם בגידול ילד באופן שווה, ולעומת זאת בית דין לענייני משפחה עלול לבטל את דמי המזונות בהורות משותפת ואף לדרוש מהאישה לשלם מזונות לגבר אם פערי השכר של האישה גובהה יותר או שלגבר אין יכולת כלכלית לשלם דמי מזונות. הדיון מתקרב ורציתי לדעת מה ניתן לעשות בעניין זה. אני מיוצג על ידי עו״ד מהמדינה והיא אומרת לי שיש חוק שקובע שהאישה מחליטה איפה להתגרש. לציין שיש לנו חובות משותפים בסכומים של מאות אלפים ושהאישה הותירה אותי עם חובות כבדים ונראה שהעו״ד לא בכוונתה לדרוש את החוב המשותף מהאישה. בנוסף האישה מרחיקה ממני את הילד ועברה לגור על דעת עצמה ביישוב רחוק ואני לא רואה אותו תקופה ארוכה כי לא ניתן להגיע איתה להסכמות על זמני שהות זמניים.
היי
אתה שואל שאלה מורכבת הבנויה ממישורים רבים.
לא ניתן לתת מענה בכתב ובפורום.
במספר מילים אציין שאם האישה כבר הגישה תביעה למזונות אז לא תוכל לשנות את הערכאה אך כן כדאי לך להילחם על עניין החובות.
ייתכן וכדאי לך להגיע לשיחת ייעוץ.
בכבוד רב
עו"ד מיכל זלינגר
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד מיכל זלינגר - משרד עורכי דין 053-9428459
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר