בגני ילדים הנמצאים במשמורת משותפת(הורות בהסכמה) וילדים להורים גרושים עם הסדרי ראיה.האם להורה שזה אינו היום שבו ילדו נמצא אצלו יכול לבקר את הילד בגן ולבקש להוציאו לשעה כדי להיות איתו? האם עלי כגננת לוודא מה הסדרי הראיה או בסיום יום הלימודים מי שבא אמא או אבא יכולים לקחת את הילד?משנה לשנה ישנם סיפורים מורכבים יותר ויותר ואני לא רוצה שבגלל אי ידיעה או תמימות אעשה טעות ואשלם את המחיר.
הורים שהגיעו להסדר של הורות משותפת לאחר הגירושין הם הורים שהצליחו להשתית את המשך גידול ילדיהם על שיתוף פעולה ברמה גבוהה ועל תקשורת טובה ביניהם. במסגרת זו הם סומכים ומפרגנים זה להורותו של זה ואינם חשים מאויימים אם הורה אחד "נגס" שעה של שהייה נוספת, לא מתוכננת, עם הילד. להורים מומלץ לעדכן את הגננת או המורה אודות דפוסי ההורות שלאחר הגירושין. אנשי חינוך, טוב יעשו אם יזמנו את שני ההורים לשיחה קצרה של תיאום ציפיות בנושא. כך יוקל גם עלייך כגננת וגם על ההורים שיחושו שאת שותפה לדרך בה בחרו. הגננת בהחלט לא זקוקה להתנהל עם ייעוץ משפטי צמוד.
שלום גננת יקרה,
ראשית,אני מברכת אותך על הפנייה החכמה. גם אני כעו"ד מודעת למצבכן העדין, מעת לעת.
לעניות דעתי, מן הראוי כאשר את מודעת למצב של הוריםגרושים או בהליכי גירושין כדאי להיות מעודכנת לגבי הסדרי הראייה - כי לפחות בהתחלה יש מתחים רבים, וחריגות - שבסופו של יום משפיעות על טובתו של הילד.
באופן כללי, ביהמ"ש אינו רואה בעין יפה כאשר הורה מגיע באמצע יום חינוכו של הילד , ומוציאו מתוך הפעילות השוטפת ולמעשה מוציא את הילד מהריכוז ומהשגרה....
הייתי גם מציעה לערוך שיחה עם שני ההורים בכדי לההיר להם שאצלך יהיה סדר!
עוה"ד מיכל זלינגר
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד מיכל זלינגר - משרד עורכי דין 053-9428459
לא ידוע לי על הוראת חוק שמחייבת גננת לוודא מהם סדרי הראיה של הורה פרוד. ההורים הם אפוטרופסים טבעיים של הילד לפי החוק, וזכותם לבקרו בגן. סדרי הראיה הם ענין בינם לבין עצמם. אין לדרוש מגננת של ילדים להיות גם הגננת של ההורים. לכן אינני סבור שאת עוברת על החוק אם את מוסרת ילד להורה בלי לדעת מהם סדרי הראיה. זאת בהבדל ממצב שבו ידוע לך שלהורה אין זכות לקחת את הילד ואת מוסרת אותו, בניגוד לצו ביהמ"ש..
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר