שלום רב לעורכי הפורום,
אני ובן זוגי התחלנו לדון לאחרונה בעריכת הסכם ממון לפני שאנחנו נישאים.
בן זוגי גרוש + 2 ואני רווקה, הוא משלם מזונות לא קטנים ומחזיק בדירה שמשולמת עליה משכנתא. ברור לי שלאחר הנישואים, הנטל הכלכלי העיקרי יפול עליי ואני מודעת לכך ומקבלת את זה בהבנה. אנו משתכרים בערך באותה מידה. ביקשתי ממנו שארשם כשותפה בדירה שלו לאחר הנישואים, כמובן שהמשכנתא תשולם ע"י שנינו ובעת הגירושים, חס וחלילה, אני אקבל את החלק היחסי ששילמתי עליו בזמן שהיינו נשואים. בן זוגי לא מסכים להסדר הזה בשום פנים ואופן בטענה שהוא כבר נכבה מאוד קשה בנישואים הקודמים והוא רוצה להשאיר את הבית ברשותו בלבד בכדי שהוא לא "יזרק" לרחוב מהבית שלו.
אנחנו ממש במחלוקת קשה בגלל זה. זה שהוא משלם מזונות לילדיו ומשלם את המשכנתא לבד, ברור שזה גורע סכומים רציניים מהתקציב המשפחתי ובעצם, אחרי הגירושים, אם יבואו, יש לי סיכוי להשאר ללא שום נכס והון כספי כי הוא הושקע לטובת המשפחה.
הייתי רוצה לבקש היצע, איך עליי לנהוג במצב כזה. איזה טיעונים אני צריכה להציג לו?
תודה רבה על העזרה!
רונית שלום, דרישתך מאוד הוגנת ובן זוגך אינו הוגן כלפייך. אם הכנסותיכם דומות, תציעי לו שתפרישי מידי חודש לחיסכון את סכום המזונות + המשכנתא שהוא משלם, והחסכון יהיה שלך בלבד ולא יהיה לך שום חלק וזכות בדירה, וזה ייכתב בהסכם הממון. אני מציעה לכם לפנות לגישור או לייעוץ זוגי. בהצלחה
אני מציעה לך לעשות הסכם ממון עם הפרדה רכושית מלאה. אם הוא לא מוכן לשתף אותך בדירה, אז אין סיבה שמהחשבון המשותף תשולם המשכנתא לדירה שלו. עדיף לכן שהוא ישלם לבד על הדירה שלו. את תנהלי חשבון נפרד משלו. אפשר שיהיה חשבון משותף רק לתשלומים/ לקניות משותפות שלכם (לא לאירוח הילדים שלו ). בכל אופן לפני שאת חותמת על הסכם ממון רצוי שעו"ד מומחה בדיני משפחה יעבור עליו.
בהצלחה
יהודית שמיר, עו"ד
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר