אמו של בעלי רשמה צוואה-שהבית שאנו גרים בו היא מורישה לבעלי והחצי השני של השטח -שלא בנוי-לאחיו.הנטל של תשלום דמי החכירה נופל עלינו מאחר ואחיו לא מוכן לשלם.
האם יש אפשרות ללכת עם הצוואה-החתומה כדין למינהל מקרקע ישראל ולבקש שחצי מהשטח ששייך לי רק יכנס לתשלום השנתי?תודה
ענת שלום רב, צוואה מקבלת תוקף חוקי רק לאחר שניתן "צו קיום צוואה". לא נתת מספיק פרטים לגבי אופי הנכס כך שקשה להשיב לשאלתך, כעקרון, דמי חכירה חלים על הנכס כולו והמינהל לא מפצל אותם. אולי כדאי לכם לפרק את השיתוף בנכס וכך לא תהיה תלות ברצונו הטוב של גיסך.
בהצלחה
תודה על התשובה. אבל השטח הוא 750 דונם - שרשום בצוואה של חמתי-שחצי לבעלי וחצי לגיסי. כששאלתי במינהל אמור לי רק אם חמתך תעשה את העברה של השטח שחולק לפי מה שרשמה בצוואה-ישלח לי לתשלום רק החלק שלי.
אולם חמתי אישה מבוגרת עם כסא גלגלים.בגלל זה שאלתי אם הצוואה החתומה כדין בפני עו"ד -אני ובעל יכולים לעשות את ההליך הזה במינהל.יום טוב
לצוואה אין תוקף כל עוד המצווה חי. אחרי מות המצווה, יש צורך ליזום הליך לקבלת צו קיום צוואה ורק אז אפשר לפעול מכוחה. אם חמותך צלולה ורוצה להעביר את המקרקעין בעודה בחיים במתנה לבעלך וגיסך, אזי אני ממליצה לפנות לעו"ד ולבצע את העברת הזכויות במקרקעין כעת.
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר