שלום לכם !
לפני כשנה הבאתי לעולם ילדה מתוך הורות משותפת מחוץ לנישואים יחד עם גרושתי,
בזמנו נאמר לי שאין אני יכול לעשות הסכם לפני הלידה, מאחר ואי אפשר לעשות הסכם על רעיון או עובר.
מכשנולדה הילדה גרושתי נכנסה לדיכאון לאחר הלידה ואני זה שטיפלתי בילדה תוך שאני מתגורר שם
לגרושתי כנראה היו תוכניות שהקשר בנינו יחזור בעקבות הלידה,
אך משהסתבר לא שזה לא יקרה היא החלה למצוא דרכים לפגוע בי על גבה של הילדה,
אם זה להרחיק אותי מהילדה ולאסור עלי להיכנס לביתה או לראות את הילדה ולחזור אחרי כמה ימים כשהרוחות נרגעו,
אחרי חודשים וחצי הפסקתי לישון שם, והייתי מגיע כל בוקר להיות עם הילדה.
אני רוצה לציין כי מאז היוולדה של הילדה אני מבלה איתה כל יום,,, ובגלל שאינני עובד אני איתה מהבוקר עד הערב,
שומר עליה,מאכיל אותה, מחליף לה, מקלח אותה, מטייל איתה, משחק איתה, מלמד אותה,
אני זה שלוקח אותה לטיפת חלב או רופאים מאח וגרושתי טוענת כי היא עובדת ואין לה זמן לזה,
במשך שנה שלמה אני מבלה עם הילדה כל יום כל היום,,,
חוץ מכאשר נוצר ריב בייני לבין גרושתי ואז הכוח שלה הוא להרחיק אותי מהילדה ובו היא משתמשת,
עוד אני רוצה לציין כי גרושתי וילדתי גרים אצל האמא של גרושתי,
אמא שלה היא אישה מבוגרת,(70) והיא כביכול אמורה להשגיח על הילדה כשגרושתי יוצאת לעבוד,
אך מאחר ויש לה בעיה/מחלה שהיא נרדמת בלי לשים לב ובלי שליטה על זה, אם זה תוך כדי דיבור או סתם ישיבה
ומאחר ואין היא יכולה להתכופף ,, אני לא סומך עליה.
נכון להיום אין בנינו שום הסכם והפער בנינו עצום אפילו בשביל לפנות למגשר
היא מעוניינת לתת לי לראות את הילדה פעמיים בשבוע ללא לינה
ואילו אני מעוניין בשלוש פעמים לפחות באמצע השבוע לכמה שעות ובנוסף לינה לסופ"ש אחת לשבועיים
וכמובן חגים וחופשים
מאחר ואין בידי את האמצעים לשכור שירותים משפטיים, הייתי רוצה לברר :
מה הם הסיכויים שלי לקבל משמורת משותפת ?
או לחילופין הסדרי ראיה של יותר מפעמיים באמצע השבוע לכמה שעות
האם אני רשאי לקבל את הילדה ללינה אצלי ?
והאם בכללל כדאי לי להתחיל מאבק משפטי ?
שרון,
לפעמים אין מנוס מלקיים מאבק משפטי.
ואתה מתאר מצב מיוחד בו אתה נשלט על ידי מצבי הרוח של גרושתך.
אני הייתי ממליצה על להקליט מצבים, שיחות בהם אתה משוחח עם גרושתך ומראה כי אתה זה שנמצא רוב שעות היום עם בתך וכמדי יום.
לאחר מכן, הייתי מגישה תביעה למשמורת מלאה ומתפשרת על משמורת משותפת.
נכון הדבר, שבגיל כזה של ילדים הנטייה היא לת משמורת מלאה לאם - אך כאן יש מצב מיוחד - תפקידך להוכיח מצב זה ,בכדי להצליח בתביעתך.
עוה"ד מיכל זלינגר
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד מיכל זלינגר - משרד עורכי דין 053-9428459
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר