לאחרונה יש לי המון בעיות עם ביתי בת ה10. אני חד הורית כבר כמעט 10 שנים, והמצב התדרדר לכך שממש קשה לנו ביחד. אבא שלה רוצה שנלך לבית משפט לבקש חזקה משותפת, או להעביר לו חזקה (בעיקר כדי לא לשלם מזונות), ואני מאוד מתלבטת. מצד אחד אני לא ממש מסוגלת לטפל בה ואני מגיעה ומרגישה ממש בכלא, אבל מצד שני אני חוששת מההשלכות של דבר כזה ושאם בעתיד היא תרצה לחזור לגור איתי ואני אשתקם תעסוקתית ופסיכולוגית, אני חוששת שלא אוכל ושיהיה נזק בלתי הפיך. מה עלי לעשות כדי לשמור על זכויות שלי?
לעיתים אכן ההורות קשה. איני רואה כרגע בעיה משפטית אלא יותר התמודדות פסיכולוגית עם בתך. אני היתי פונה ליועצת בית הספר ו/או פונה לעירייה לצורך קבלת הדרכה הורית ו/או טיפול עבורך בכדי ללמדך איך להתמודד עם בתך ובעיותיה בגיל ההתבגרות. בהצלחה
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד מיכל זלינגר - משרד עורכי דין 053-9428459
א.נ. היקרה,
גם אם דמי המזונות הם השיקול של האב, אין שום פסול בלבקש ממנו שיטול אחריות ושהבת תעבור אליו ל- 10 שנים הבאות (או כמה שהיא תרצה אם בכלל?!)
הילדה כבר גדולה ויכולה להחליט בעצמה היכן היא רוצה להתגורר, אין לך ממה לחשוש, ברגע שהיא תרצה לשוב לגור איתך היא תעשה זאת בעצמה ואף אחד לא יוכל לעצור בעדה - כמובן אם זו היא דעתה המגובשת.
הייתי ממליץ לך לבקש שביהמ"ש ימנה פק"ס ויעניק לה סמכויות הקבועות בחוק לשנות את הסדרי הראיה ורק אצל פקה"ס תגבשו מסמך פשוט האומר שהבת עוברת להתגורר אצל האב מרצונה וכל עוד היא תתגורר אצלו לא תחול עליו חובת המזונות.
בהצלחה,
עו"ד יואב תם
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד ליאת פסטרנק-אלקיים 053-7105244
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר