אני נמצאת עם בן זוג כשלושה חודשים. אני בעלת דירה. הוא חסר כל, והפסיד את כל רכושו לגרושתו.
נאמר לי שיצא לפני מספר חודשים חוק חדש שגם אם יצאתי עם גבר ולא גרתי איתו, הוא כבר נחשב ידוע בציבור שלי.
שאלתי: האם זה נכון?
האם יש הבדל אם אני מגיעה אליו ללילה או הוא מגיע אלי?, האם גם אז אני ידועה בציבור שלו?
ולסיום: אחרי כמה זמן אחשב כידועה בציבור שלו, מוקדם מדי עדיין לכתוב הסכם ממון...
תודה
יעל שלום,
על מנת להיחשב כידועים בציבור עליכם לנהל משק בית משותף ויש להראות כוונה לשיתוף כלכלי.
אני מניחה שאתם מתגוררים בדירתך. אם מדובר בפרק ב', בדרך כלל, קשה יותר להראות כוונת שיתוף בנכסים שהיו למי מבני הזוג לפני החיים המשותפים. הדרך הטובה ביותר להגן על עצמך היא הסכם ממון ועדיף מוקדם מדי מאשר מאוחר מדי.
בברכה,
מאיה הדס, עו"ד ומגשרת
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד ליאת פסטרנק-אלקיים 053-7105244
ראשית תודה על התגובה המהירה.
והבהרה:
איני גרה בדירתו השכורה ולא בדירתי.
אנו נפגשים פעם בשבוע: לחילופין אצלו ואצלי.
איננו מנהלים שום דבר במשותף.
אנו די בתחילת הקשר, אם כי לא ברור לי כיצד הפסיד הכל אם היה כ-11 שנה ידוע בציבור של מישהי אחרת, והשקיע סכום כסף בדירה ההיא...משהו כאן מוזר...
זהו מצב די רגיש, כי לדרוש היום הסכם נראה לי די הזוי, אנחנו ממש בהתחלה. האם צוואה בה אני מורישה הכל לשלושת ילדי תפתור את הבעיה?
ומשהו אחר: האם ניתן לדרוש תעודת יושר מהמשטרה לגבי אדם מסוים?
שוב תודה,
יעל
את יכולה להוציא תעודת יושר בתחנת המשטרה. האם את מאמינה לסיפור שאין לו כלום? כידוע בציבור של אשה השקיע בדירה שלה - אז בפרידה הוא קיבל את השקעתו חזרה או חלק מההשקעה או בעלות בחלק מהדירה. יש להיזהר - רמאים לא חסרים.
צוואה תמיד טוב לעשות אבל את צריכה להבין שהילדים שלך ירשו את מה שתשאירי אחריך ז"א שאם ביזבזת בינתיים איתו כספים או מכרת את הדירה , העזבון יהיה כפי המצב ביום הפטירה.
אם החשש שלך גדול, כדאי יהיה להעביר את הדירה על שם הילדים עם הערת הזהרה שיש לך זכות מגורים בה כל חייך.
בהצלחה
יהודית שמיר, עו"ד
הי יעל ,
לגבי צוואה ישנן שתי סוגיות שאת צריכה לקחת בחשבון:
1. היא רלבנטית רק לאחר פטירתך ולא תוכל לעזור לך במקרה של פרידה.
2. את צריכה להבין שבצוואה את יכולה להוריש רק את מה שיש לך. על כן קיימת האפשרות שבן זוגך יתנגד לצוואה בטענה שמחצית הרכוש שייכת לו מתוקף היותכם ידועים בציבור. היה ובית המשפט יקבל את טענתו יירשו ילדיך רק את חלקך...
ואולם, שלא תביני את דברי לא נכון - חשוב מאד שתערכי צוואה במקרה בו יש לך בן זוג אם אינך רוצה שהוא יקבל חלק מעזבונך.
יתכן שעדיין מוקדם מדי לעריכת הסכם ממון אך ברגע שהקשר יתהדק אני ממליצה בחום לערוך הסכם כזה.
בהצלחה
מאיה הדס עו"ד ומגשרת
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד ליאת פסטרנק-אלקיים 053-7105244
יצא פסק דין שזוג יכול להיחשב לידועים בציבור גם אם אינם מחזיקים דירה משותפת. כל השאר חייב להיות משותף. לא חשוב בדירה של מי ישנים. יש לך רכוש להגן עליו - דירה - לכן את חייבת לעשות הסכם ממון שיסדיר את מערכת היחסים ביניכם ובעיקר את העניינים הכלכליים. הפסיקה לא קבעה אחרי כמה זמן נחשבים לידועים בציבור. הפרמטרים שבודקים לשם קביעה אם אתם ידועים בציבור לא קשורים לזמן אלא למהות.
בהצלחה
יהודית שמיר, עו"ד
יהודית תודה על תגובתך המהירה.
הפניתי שאלה נוספת (תחת מאיה), אודה לך מאד אם תתייחסי גם לזאת,
יעל
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר