שלום,
התחתנתי חתונה אזרחית בגרמניה, עם קתולי, ולא נירשמתי במישרד הפנים בישראל כנשואה.
מה מעמדי החוקי בישראל?
האם אני יכולה להתחתן ברבנות, או אני חייבת להתגרש תחילה?
אם אני עושה טיפולי הפריה לבדי, וניכנסת להריון, האם הילד נחשב ממזר?
ואך אפשר להתגרש בישראל, בלי שאצטרך לטוס לגרמניה, ששם התחתנתי?
תודה,
מיכל
חתונה אזרחית בגרמניה היא חתונה חוקית ומוכרת בכל העולם. לא תוכלי להתחתן בישראל (ללא קשר לרשום במשרד הפנים) ועליך לבקש התרת נישואין בבית המשפט לענייני משפחה.
אין צורך לטוס לגרמניה. רצוי שקודם תתגרשי ואח"כ תעשי טיפול הפריה.
בהצלחה
יהודית שמיר, עו"ד
שלום יהודית,
קודם כל תודה על התשובה.
ושאלה נוספת אך מתקיים ההליך לתרת נישואים, כאשר בעלי גר בגרמניה ואני בישראל? האם מצב זה מהווה בעיה? אני אינני רוצה לטוס לגרמניה בשל כך, אז האם אני יכולה להגיש בקשה בלי הצורך שהוא יבוא לישראל גם כן? אך מגישים בקשה כזאת, איזה טפסים צריך למלא/להגיש? האם אני יכולה לעשות זאת בעצמי, או אני צריכה דרך עורך דין? אני לא עובדת ומעדיפה לחסוך עלויות. כמה זה עולה?
תודה רבה,
מיכל
את לא צריכה לטוס לגרמניה. כפי שאמרתי לך מגישים בקשה להתרת נישואים בבית המשפט לענייני משפחה. יש להגיש בקשה למסור לבעלך את התביעה בחו"ל. לשם כך רצוי שתקחי עו"ד. אם הוא מסכים לגירושין אין צורך שיבוא לישראל ודי שישלח את הסכמתו בכתב.
כאן לא המקום לענות בנושא עלויות.
בהצלחה
עו"ד יהודית שמיר
אנחנו התחתנו בגרמניה, לפני חצי שנה. והחוק הגרמני אומר שצריך להיות פרודים שנה לפני שמיתגרשים. אם אני מגישה בקשת התרת נישואים בישראל, האם זה מושפע מהחוק במדינה בה התחתנו, וצריך לחכות שנה? או אין קשר, ואני יכולה להתחיל את תהליך הגרושים מיידית?
אני מעוניינת כמובן להתגרש כמה שיותר מהר, ולעשות את זה בישראל.
תודה,
מיכל
החוק הגרמני קובע לגבי המתגרשים בגרמניה ולא משפיע על המתגרשים בארץ. לכן את יכולה להגיש תביעה מייד.
בברכה
יהודית שמיר, עו"ד
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר