אני נמצא בהליכי גרושין 3 שנים
וגרים בנפרד משנת 2007 .
התחתנתי בשנת 1986 לפני 24 שנים.
ברשותינו דירה שרשומה ע"ש אשתי שקיבלה מאמה 4 שנים לאחר הנישואין. במהלך הנישואין קיבלתי מהורי כ-100000 דולר לרכישת דירה יחד עם אשתי כאשר אשתי היתה אמורה לממן את חלקה בדירה ממכירת הדירה שקיבלה מאמה. בפועל לקחנו משכנתא והלוואות נוספות בכדי לממן את הדירה החדשה שרכשנו. אשתי לא מכרה את הדירה שקיבלה מאמה. מאחר ולא עמדנו בתשלום המשכנתא וההלוואות נאלצנו למכור את הדירה המשותפת ובכסף שנותר לאאחר תשלום ההלוואות השתמשתי לצורכי המשפחה מאחר ואשתי לא עבדה והיינו זקוקים לכסף. בנוסף נאלצתי גם להשתמש בחסכונות שהיו לי לפני הנישואין כמו קופות גמל ופיצויים בכדי לספק את צרכי המשפחה. האם אני זכאי לחלק מהדירה שרשומה על שם אשתי?
זליג ערב טוב,
על פי חוק יחסי ממון, שחל בעניינכם, מתנות ו/או ירושות אינם באים במסגרת הרכוש המשותף. במקרה כמו שלכם אני ממליצה לנסות להגיע עם האישה להסדר באמצעות גישור, הליך שמאפשר לצדדים לחלק את הרכוש בהתאם להסכמות ביניהם ולאו דווקא על פי חוק.
בהצלחה,
מאיה הדס, עו"ד ומגשרת
----
אין במידע או בתשובות כדי להוות תחליף לייעוץ משפטי. ההסתמכות על מידע זה ו/או נקיטת פעולה על פיו נעשית באחריות המשתמש בלבד
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד ליאת פסטרנק-אלקיים 053-7105244
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר