שלום.מעוניינת לדעת איך להוציא דרכון לבת שלי.אני גרושה ואב הילדה כפרנציפ אינו מוכן לאפשר זאת.תודה.
רותם,
זה לא תהליך מסובך.
יש להגיש בקשה לישוב סכסוך במסגרתה להגיש בקשה דחופה להוצאת דרכון.
בית המשפט מתיר להוציא דרכונים גם כשאין שיתוף פעולה בין צדדים.
עו"ד מיכל זלינגר
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד מיכל זלינגר - משרד עורכי דין 053-9428459
השאלה שלי אם אני יכולה באופן עצמאי להגיש בקשה לבית משפט להוצאת דרכון.היינו בפגישה ביחידת הסיוע של בית המשפט.אני לא חושבת שהצד השני מעוניין ביישוב סיכסוכים.הוא רוצה לפתוח את תיק הסדרי הראייה מחדש.במידה וזה ייקרה,האם אז להעלות את עניין הדרכון?
רותם,
את יכולה באופן עצמאי או בעזרת עו"ד לעשות זאת.
רצוי כמה שיותר מהר בכדי שלא תגיע החופשה...
עו"ד מיכל זלינגר
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד מיכל זלינגר - משרד עורכי דין 053-9428459
היי מיכל
בפנייה לבית המשפט נאמר לנו כי יש צורך בהגשת תביעה
השאלה היא האם הנוסח יהיה תובעת אל מול נתבע או כבקשה להנפקת דרכון בצו שיפוטי ?
כיצד בית המשפט מתייחס לכך ? האם דן בבקשה עצמאית ומחליט או מזמן את האב לדיון ככל דיון בתביעה ?
מעתיק מתוך מה שכתוב באתר של משרד הפנים:
במקרה של קטין שהוריו גרושים
במידה וההורים אינם נשואים זה לזו על שני ההורים לחתום על הסכמה בפני הפקיד בלשכה או בפני עורך דין המאשר את הסכמת ההורה השני. כל הורה רשאי לתת את הסכמתו במועד אחר ובלשכה אחרת. לא ניתן לבצע את הבקשה עד לחתימת שני ההורים. בהעדר הסכמה של אחד ההורים, על ההורה מגיש הבקשה להציג בפני פקיד הלשכה את מלוא המסמכים, וכן פסק-דין מבית המשפט המציין כי האפוטרופסות או המשמורת או החזקה על המבקש ניתנה לו לשם בירור והחלטה.
הסכמת ההורים הן לגבי הנפקת הדרכון והן לגבי הסכמה לביצוע הרכשה.
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר