שלום.
בעלי מקבל קיצבת נכות חודשית מהמוסד לביטוח לאומי , קיצבה זו בעלי הכניס עד היום לחשבון המשותף שלנו , אני רוצה לציין שעקב הנכות שיש לו ההכנסה החודשית שלו , הפנסיה , התגמולים ושעות העבודה שלו לא נפגעו .
עקב סיכסוך ביננו החליט בעלי להפסיק ולהפקיד את הקצבה בחשבון המשותף שלנו ופתח לעצמו חשבון נפרד בטענה שהקצבה היא שלו בלבד לפי החוק .
האם בעלי צודק ורשאי לעשות זאת ?
האם אני יכולה לראות את ההפקדה החודשית שלו כהכנסה חודשית וברגע שהוא מפסיק ההכנסה שלנו נפגעת ?
תודה על היעוץ .
יעל
יעל היי
הפסיקה בהחלט רואה בקצבה מטעם המל"ל כהכנסה חודשית דהיינו, כמשכרות.
לכן, קצבה זו היא חלק מהכנסת בעלך על כל המשתמע מכך.
עוה"ד מיכל זלינגר
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד מיכל זלינגר - משרד עורכי דין 053-9428459
ידוע לי כי החוק לגבי יחסי ממון שכל אחד זכאי למחצית השווי של כלל הנכסים למעט כספים שמשולמים לאחד מבני הזוג ע"י המוסד לביטוח לאומי או כספים המגיעים לו עקב נזק גוף .
האם החוק שונה או שאני לא מבינה אותו ?
תודה
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד מיכל זלינגר - משרד עורכי דין 053-9428459
האם אני מבינה מתשובתך שבעלי רשאי לעשות עם ההפקדות החודשיות בגין הנכות שלו כראות עיניו ולהפסיק להפקיד לחשבון המשותף ?
שלום לך.
מה שהוסבר לך בפורום הוא שהכנסה זו כל עוד אתם חיים יחד אמורה להיות חלק מההכנסות השוטפות שאתם אמורים לחיות מהן ביחד. במקרה של פירוד, אכן הכנסות מהמל"ל שיתקבלו אינן משותפות, וכך גם לגבי הכנסות העבר במקרים שבהם ברור כי הבעל אינו מוכן לשתף את האשה בהן. לעניינך עליך לעשות סדר בחייך תוך שתנסי שהדבר לא יגרור פירוד.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד ליאת פסטרנק-אלקיים 053-7105244
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר