שלום רב ,
אני גרוש טרי, יש לי שני ילדים אחד בן ארבע וחצי והשני בן שנה בסוף החודש.
מבחינת הקטן, הסידור היחיד שיש לי איתו זה שעה פה ושעה שם בערב בדרך כלל כאשר אני מחזיר את בני שבן ארבע וחצי. כמובן שזה לא מספיק לי ואני רוצה לראות את בני הרבה יותר , רציתי לדעת האם כאב אני יכול להוציא את התינוק מהבית לכמה שעות ולהחזירו בימים קבועים
כמו את הבן הגדול אך ללא לינה כמובן כי הבנתי שרק בגיל שנתיים זה אפשרי.
אני מרגיש כי אין לי שום זכויות ושום אופיצייה להתקרב לבן שלי שכלכך חסר לי. אשמח לשמוע את דעתך.
רן היקר,
כאב בעצמי אני בהחלט יכול להבין את כאבך על שאינך חווה את התפתחות בנך היומיומית.
כל נושא הסדרי הראיה מושתתים על מערכת היחסים שבין ההורים, אם היחסים טובים סביר להניח שתראה את ילדיך יותר ובגמישות.
מחקרים הוכיחו שילד קטן כלכך ע"מ להתפתח נכון זקוק להזנה ולחום גופה של אימו מה שאנחנו עם כל הכבוד לא נוכל לספק ולכן אתה עדיין לא יכול לבלות איתו את אותו הזמן כמו עם בנך הגדול יותר. מאידך, אם ילדך אינו יונק אין שום סיבה שלא תיקח אותו לפרקי זמן קצובים של 3/4 שעות כל פעם כולל בשישי ושבת וגם אם הוא יונק ניתן למצוא זמן בין ההנקות ולהשתמש בחלב שאוב לביטחון.
הייתי ממליץ לך לבקש להרחיב את הסדרי הראיה עם הקטן עפ"י חוות דעת של עובדת סוציאלית שתמונה ע"י ביהמ"ש (אם מנגנון כזה עדיין לא נקבע).
בברכה,
עו"ד יואב תם
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד ליאת פסטרנק-אלקיים 053-7105244
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר