שלום רב, שמי טל ואני בהליכים.
שלוש שאלות לי אליכם-
1. הזכות לכתובה- קראתי שבמידה והאישה לא מקבלת זכויות סוציאליות היא זכאית לכתובה. הגרוש שלי לעתיד אמר שהוא יודע שהסכום שנצבר בקרנות הפנסיה שלי רב משלו, אין לו בעיה לא להתחלק בכספים. בדקתי את הסכומים שצבר כל אחד מאיתנו וראיתי שאכן בתקופת הנישואין בלבד צברתי יותר כספים ממנו, והחלטתי לא להתחלק (מן הסתם) בכספים. מניחה שמכיוון שמבחירה אנחנו לא מתחלקים בכספים, הזכות לכתובה לא חלה עלי??
2. חלוקת כספי הפנסיה: מצד אחד נאמר לי שהחלוקה נכונה רק לכספים שנצברו במהלך הנישואין. מצד שני, נאמר לי שאם יש כספים שהועברו מקופה ישנה לנוכחית (במסגרת מיזוג קרנות) ניתן יהיה לטעון כי מדובר בכספים משותפים. נותרתי מבולבלת.
3. כאמור, בדקתי את צבירת הכספים של כל אחד מאיתנו בפנסיה ע"י חיבור כל הפקדות פיצויים ותגמולים בתקופת הנישואין. האם חישוב זה נכון או שהייתי צריכה לבדוק מה הפנסיה הצפויה של כל אחד מאיתנו נכון להיום?
תודה רבה
היי
לגבי כתובה- הכתובה כעקרון מגיעה לאישה בהתקיים תנאים מסוימים שאין המקום לפרטם באינטרנט. זה נכון שאינך יכולה לקבל גם זכויות פנסיה וגם כתובה, אך המצב מורכב מזה....
הפנסיה, נעשית מיום הנישואין ועד יום הקרע
קופות שאוחדו כן מופרדות בחישוב.
עו״ד מיכל זלינגר
תשובתי נמחקה, שכן עתה שמתי לב שנענית.
בברכת הצלחה,
ליאת פסטרנק-אלקיים, עו"ד
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד ליאת פסטרנק-אלקיים 053-7105244
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר