לפני כ- 10 שנים בן זוגי עבר להתגורר ביחד עמי ועם שלושת ילדי בדירתה של אמי (אבי נפטר). דירה זו רשומה של שם אמי ואמי הכינה צוואה בה היא מורה להוריש את דירתה לי ולשלושת ילדי לאחר מותה. לאחר גירושי קניתי דירה הרשומה על שמי עליה אני משלמת משכנתא מזה שנים רבות ובמקביל משכירה את הדירה. אציין כי בן זוגי עזר לי בשיפוץ הדירה והשקיע סכום של כמאה אלף ש"ח בשיפוצים. אך אדגיש כי מעולם לא גרנו ביחד בדירה זו, אלא רק בדירתה של אמי ואת המשכנתא לדירתי אני משלמת מחשבוני הפרטי - אין לנו חשבונות משותפים. דבר נוסף, יש לנו עסק משותף שהוא רשום על שמי בלבד כאשר בן זוגי מנהל את העסק לבדו ומקבל תשלום מהעסק עם תלוש שכר. העסק נבנה ע"י שנינו כאשר בן זוגי הוא המנהל העיקרי בעסק זה. אציין כי אני עובדת בעבודה אחרת בתור שכירה.
בנוגע לחלוקת אופן ניהול משק הבית של אמי, אני משלמת את הוצאות החשמל, מים,ארנונה טלפון וכיו"ב ובן זוגי משלם את הקניות בסופר ושונות המסתכמות בכ- 5,000 ש"ח לחודש.
לאחרונה התעוררו בעיות בקשר שלנו ובן זוגי טוען שהוא ידוע בציבור ושאין לי שום זכות להוציאו מבית אמי ושבאם אני רוצה שהוא יצא מהבית אני צריכה לשלם לו כ- 200 אלף ש"ח עבור השיפוצים שהשקיע בדירתי הפרטית ועבור הזמן שהיינו ביחד כ- 10 שנים ועבור תחזוק שוטף/בלאי של הבית של אמי.
שאלתי האם זה נכון ? האם אני צריכה לשלם לו כסף בזמן הפרידה ? לבן זוגי אין שום רכוש משלו, הוא לא לא יכול לפתוח חשבון בנק על שמו היות והוא "מוגבל בבנק" וכל עניניו הפרטיים מתנהלים דרכי ועל שמי.
אודה לתגובתכם ועזרתכם.
ורד שלום,
אכן עפ"י תיאורך בן זוגך הינו הידוע בציבור שלך, וככזה יש לו זכויות הן בדירת המגורים והן בכספים שנצברו על אחת כמה וכמה שאת מודה בהגינות שיש לכם עסק משותף אותו הוא מנהל.
כדי שהתמונה תהיה שלמה וספציפית יותר אני ממליץ לך לקבל ייעוץ פרטני שלא כ"כ מתאים למסגרת הפורום.
בברכה,
עו"ד יואב תם
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד ליאת פסטרנק-אלקיים 053-7105244
תודה על תגובתך המהירה.
ברצוני לחדד כי אין לו שום הוכחה על כך שהוא עזר בשיפוץ הדירה שלי. והעסק המשותף רשום רק על שמי כאשר הוא מקבל תלוש שכר בלבד ולא מוגדר כשותף בשום מקום והדירה בה אנו גרים כל השנים הינה של אמי בלבד - ההגיון אומר שאמי יכולה להוצי אותו מהדירה.
יש לי רכב שהוא נוסע עליו, אך הוא על שמי בלבד ומשמש לטובת העסק. כל כרטיסי האשראי שהוא משתמש בהם הינם על שמי בלבד ! הדבר היחיד שהוא יכול אולי להוכיח זה רק המגורים שלו אצל אמי - באמצעות שכנים שיודעים על כך שהוא גר אצלנו.
האם עדיין יש לו זכויות כלשהם ?
היי ורד שוב,
לאחר כ- 10 שנים, לא ניתן להסתיר את עובדת היותו ידוע בציבור שלך כפי שכתבת בשאלתך.
הוא ידוע לציבור רחב אם זה שכנים, חברים, משפחה וסתם מכרים שיעידו מה היה תפקידו ומה הייתה מערכת הייחסים ביניכם.
ביי,
עו"ד יואב תם
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד מיכל זלינגר - משרד עורכי דין 053-9428459
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר