שלום וברכה. רציתי לשאול מספר שאלות אך ליפני כן אני אספר על המקרה. יש לי ילדה מחוץ לנישואין מזה כבר 4 שנים כיום אני בן 22 שזה אומר הילדה שלי נולדה שהייתי קצת ליפני גיל 18 במשך ה-4 השנים אללו לא הכרתי את הילדה ולא הייתי איתה בשום קשר כזה או אחר עד היום הזה. בתקופה האחרונה אימא של הילדה נקלעה למצב כלכלי קשה והיא רוצה לתבוע מזונות היא אומרת שהיא לא מחפשת להתעשר על חשבוני אך היא רוצה סכום של כסף על סך 1500 ל2000 ש"ח היא אומרת שהיא רוצה את המינימום והיא לא מחפשת יותר מידי מלחמות.. שאלה: האם היא יכולה וזכאית לקבל סכום כזה למרות שאני עובד ומיתפרנס על שכר מינימום? שאלה: האם שופטים נוטים לפסוק תשלום רטרו אקטיבי? שאלה: כמה זמן לוקחת תשובה של בדיקת אבאות והאם גם פה יכול השופט לפסוק רטרו אקטיבי מתחילת ההליך המישפטי? שאלה: האם אוכל לטעון שהייתי קטין ולא הייתי בר מחשבה לדעת מה אני עושה למרות שהיא הייתה בוגרת מימני ב 4 שנים?
יתכן ובית המשפט יתחשב בהשתכרותך ויטה לצמצם את סכום המזונות למינימום שנקבע בפסיקה, ואף טיפה נמוך מכך. לאשה פנויה זכות לדרוש מזונות באופן רטרואקטיבי, הדבר נתון לשיקול דעת בית המשפט. תביעת אבהות לוקחת חודשים ספורים שכן, הדבר מתברר לאחר בדיקת רקמות.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד ליאת פסטרנק-אלקיים 053-7105244
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר