אני אמורה כבר ללדת ואני לא נשואה, אני והבן זוג שלי ניפרדנו..ורציתי לדעת אם אני רושמת את הילדה על השם מישפחה שלי
ולא שלו הוא עדיין יצטרך לשלם מזונות או שאני צריכה לרשום את השם משפחה שלו?
וכמה בערך מקבלים מזונות...?
תודה.
לא משנה מה שם המשפחה של הילדה. אני הייתי רושמת את שני שמות המשפחה. בכל מקרה אם הוא האבא הוא ישלם מזונות כי זו חובתו.
גובה המזונות נקבע על פי צרכיו של הקטין ויכולתו הכלכלית של האב מהכנסה ומרכוש. המינימום היום הוא 1300 ש"ח צמוד בתוספת מדור - חלקה של הקטינה בשכ"ד ואחזקת דירה ומחצית הוצאות נילוות. אם לא תוציאי ממנו סכום זה בדרכי נועם, עליך להגיש תביעה למזונות הקטינה. אני מציעה לך לא לעשות דבר לבד ולקחת עו"ד מומחה בדיני משפחה.
בהצלחה
קטיה שלום,
מה שחשוב שתדעי הוא שרישום שם הקטין ע"ש אביו ורישום אביו בעת הלידה יחסוך בירורים עתידיים בקשר לאבהותו של אבי הילד דבר אשר מלבד להציק (בהנחה שהוא באמת אבי הילד...) ולעכב את מתן דמי המזונות ואולי זכויות נוספות אין בו ולא כלום מאחר שמייד בתום בירור נושא האבהות הוא יאלץ לשאת בחובתו לזון את בנו עפ"י הדין.
בברכת חג שמח,
עו"ד יואב תם
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד מיכל זלינגר - משרד עורכי דין 053-9428459
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר