שלום
אני נשוי 3 חודשים ורוצה להתגרש ,לא מסתדרים טוב ויחס לא טוב מצידה . ברשותי דירה שנרכשה שנה וחצי לפני החתונה אנחנו לא גרים בה אלא בשכירות מאז החתונה בדירה ששכרתי אותה ממזמן והיא הצטרפה לגור איתי אחרי החתונה .
האם יש לה חלק בדירה ? האם אני חייב בכתובה ?
אין לנו חשבון משותף !
לתשובתך מחכה ... תודה
מרום היי,
לצערי עו"דחכם מנוסה וותיק בהחלט יכול לגרום לאשתך לקבל את הכתובה. אני מקווה שכל מקרה היית חכם לא לרשום סכום עתק.
לגבי הדירה, אתה מוגן לחלוטין - אין לה חלק!!!
לגבי הכתובה תצטרך לחמוק מזה באלגנטיות ולשם כך, תצטרך לפנות לצורך קבלת ייעוץ פרטני כי אין לי דרך לענות על זה און - ליין.
חג שמח
עוה"ד מיכל זלינגר
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד מיכל זלינגר - משרד עורכי דין 053-9428459
מרום שלום,
א. הדירה שבבעלותך תשאר בבעלותך.
ב. הדירה שבשכירות תחליטו בהסכמה מי עוזב כי אם היא תחליט לעשות לך דווקא היא תמיד יכולה להוציא לך צו הרחקה.
ג. כתובה - שטר חוב כלכלי המבטיח את פרנסת האישה למקרה שתתאלמן תתגרש. כמו כן נועדה הכתובה לשמש מעצור בפני גירושין פזיזים, "שלא תהא קלה בעיניו להוציאה".
לעיתים, בעיקר במקרים בהם בעל מגרש את האישה ללא עילת גירושין, מתנהלים דיונים או בבית המשפט לענייני משפחה או בבית הדין הרבני בעניין כתובה, ויש מקרים בהם מחויב הבעל בתשלום כתובה לאשתו.
תשלום הכתובה - כאשר בעל כותב בכתובה סכום גבוה מאוד הרי ברור שאין הוא יכול לעמוד בו וכלל לא נתכוון אליו אך בכ"ז סכום זה הינו אסמכתא, ולבית הדין הרבני סמכות לקבוע סכום נמוך יותר, מתוך סברה שלכתחילה לא התכוון לשלם את הסכום שנקבע בכתובה שכן סכום זה הינו מעבר ליכולתו הכלכלית. כאשר מצוין בכתובה סכום נמוך או סמלי - אין בית הדין הרבני יכול לחייב את הבעל לשלם סכום גבוה יותר.
מועדים לשמחה,
עו"ד יואב תם
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד ליאת פסטרנק-אלקיים 053-7105244
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר