שלום,
אני כרגע נמצא "בערפל" ומבקש לקבל הסבר למצב הבא:
נישואי כשלו וכעת אני מעוניין להתגרש ! בעצת עורך הדין שלי, הגשנו תביעה לבית דין רבני, לאחר שהוא הסביר לי שהערכאה המשפטית תתנהל במקום הראשון שבו מגישים תביעה.
בתנאי שהיא עומדת בעקרון מרוץ הסמכויות
1. תביעת גירושין כנה
2. כריכה כדין
3. כריכה כנה
בפועל, אני מזומן לדיון בבית למשפחה לאחר שאשתי הגישה כנגדי תביעת מזונות אחרי מועד הגשת כתב התביעה שלי לבית דין רבני.
אבקש לברר:
1. כיצד קורה הדבר ?
2. העו"ד שלי טוען שהוא לא מצליח בינתיים ליצור קשר עם העו"ד של אשתי כדי לשכנע אותו להסיר את כתב התביעה. כפעולת מנע הוא פנה לבית הדין הרבני בת"א כדי לבטל את ההליך בבית דין למשפחה למרות שבאינטרנט רשום שביטול הליך שכזה יעשה בבית דין למשפחה. האם זה הגיוני, ואם כן מדוע זה נעשה כך ?
3. בנוסף נרמז לי כי במידה ונדרש בפועל להגיע לדיון בבית דין למשפחה, אזי הייצוג שלי והכנת כתב הגנה יהיה כרוך בתשלום נוסף למרות שהוסבר לי מראש שלא נידרש להגיע למצב הזה. נתון זה לא נמסר בתחילת התהליך וכרגע אני אובד עצות - מה עליי לעשות ?
האם אני בבעיה עם העו"ד שבחרתי לייצג אותי ?
תביעת מזונות ילדים אפשרית להגשה על פי בחירתה של אשתך ואם היא הגישה לבית המשפט אז שם זה יהיה.
ישראל,
קודם כל ובאופן מאוד בוטה - כן, אני סבורה אתה צריך להחליף עו"ד.
אינני יודעת עם יש לך ילדים מנישואיך , אך אם יש ילדים אז תמיד לאישה יש זכות בחירה היכן להגיש את תביעת הילדים ,ואם אין ילדים- אזי אם הגשת תביעה טובה לבית הדין , גם היא הגישה תביעה למזונותיה לביהמ"ש , יש סיכוי מאוד גבוה - שתביעתה תדחה.
אך לא בכך עסקינן, שאלה חשובה יותר, והסיבה מדוע אני כעו"ד נמנעת מלהגיש תביעת גירושין היא שאלת - סכום הכתובה אותו רשמת לאשתך ביום נישואיכם.
אשתך יכולה להגיע לבית הדין ופשוט לבקש את סכום הכתובה -ולקבלו!!!(וזה רק על "קצה המזלג")
לכן, יש לבדוק את האסטרטגיה שנבחרה עבורך באופן מעמיק יותר.
עוה"ד מיכל זלינגר
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד מיכל זלינגר - משרד עורכי דין 053-9428459
ישראל שלום,
אל תמהר לחרוץ את גורל העו"ד שלך.
אתה צריך לבדוק איתו מהי האסטרטגיה אותה הוא בחר בניהול התיק שלך. אם דרושה הסכמת שני הצדדים לסמכות ביה"ד הרבני במזונות ילדים, אז בכ"מ הייתה מנהל את מזונות הילדים בבית המשפט כך שאני לא מבין למה אתה מתרגש ובערפל...
יש יתרונות גם במצבך בו הכל יתנהל בביה"ד למעט מזונות הילדים, אם זה הגירושין והמשמורת והרכוש וכו'
ברגע שהאסטרטגיה ברורה לעו"ד שלך ומוסכמת על ידך - אתה מסודר.
בהצלחה,
עו"ד יואב תם
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד ליאת פסטרנק-אלקיים 053-7105244
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר