הגרוש שלי ואני התגרשנו לפני 5 שנים.
לפני כחצי שנה ביקש כי ננסה לחיות יחדיו ועבר להתגורר בביתי, תוך כדי שהוא ממשיך לשלם את המזונות לילדים ומשתתף מעט מאד בהוצאות הבית (700 ש"ח בחודש עם אסמכתאות).
לאחר 4 חודשים התפרקה החבילה והוא חדל מלשלם מזונות.
כעת אני תובעת בלשכת ההוצאה לפועל ושאלתי היא-
באם אכתוב כי התגוררנו יחדיו במשך 4 חודשים- האם ישנו מצב שאאבד את המזונות של 4 החודשים האלה, על אף שאלו מזונות ילדים?
הרי 4 חודשים לא נחשבים כידועים בציבור.
דחוף לי מאד ואודה על תשובתכם המהירה
תודה רבה וחג שמח
חשוב לציין כי לא דיווחנו למשרד הפנים ו/או למשרד האוכלוסין וכל החשבונות נותרו על שמי, מאחר ודובר על תוקפת ניסיון
גרושה שלום,
העובדה שבעלך בקש לשוב לביתך אינה פוגעת בפסק הדין בו הוא חוייב לשלם את מזונות ילדיו.
את יכולה להמשיך ולגבות את חוב המזונות כרגיל ובמקרה הגרוע ביותר הוא יצטרך לתת הסברים לראש ההוצל"פ מדוע נהג כפי שנהג...
בהצלחה,
עו"ד יואב תם
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד מיכל זלינגר - משרד עורכי דין 053-9428459
ראשית- רב תודות על תשובתכם המהירה.
שנית- האם גבר שחדל מלשלם מזונות עדיין זכאי לראות את ילדיו על פי הסדרי הראיה?
האם זה משנה לאורך כמה זמן הוא לא משלם? ז"א- אם הוא לא משלם חודשיים או שלוש שנים יש הבדל לעניין זה?
אין קשר בין תשלום מזונות לראיית הילדים, כל נושא הילדים סוב סביב "עיקרון טובת הילד" ומאחר שילד זקוק ביאולוגית התפתחותית לשני הוריו באופן טבעי יהא עלייך לפעול בדרכים לגיטימיות חוקיות ע"מ לגבות את חוב המזונות מבלי לפגוע בזכות הילד לראות את אביו.
זכרו: הסדרי ראיה הינם זכויות המוקנות לילד ולא זכויות ההורים!
בברכה,
עו"ד יואב תם
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד מיכל זלינגר - משרד עורכי דין 053-9428459
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר