שלום, מדובר בבחורה בת 44 גרושה 7 שנים עם 2 בנים בני 15 ו 11. לפני כשבוע קיבלה דום לב ונמצאת בבית חולים ללא הכרה, מונשמת, וכרגע ממתינים להתעוררות ולבדיקה אם נגרם נזק מוחי. בית החולים דורש אישור אפוטרופוס לבצע לה פתיחת חור בקנה הנשימה, לבחורה אין אמא, היא נהרגה בתאונת דרכים לפני33 שנה, מי שגידל את הבחורה היא אמא של אישתי, שהייתה למעשה סבתא חורגת לבחורה היות והיא נישאה לסבא של הבחורה.(אבי האמא של הבחורה). אמא של אישתי נפטרה לפני שנתיים, הסבא חי והוא בן 96. ישנו גם אח של האמא של הבחורה,(הבן של הסבא) אישתי מוכנה לקבל עליה להיות אפוטרופוס לבחורה, אני מבין שהאפוטרופוס של הילדים יהיה האבא הגרוש. במאמצי המשפחה שלנו נרכשה לפני כ 5 שנים דירה עבור הבחורה ושני ילדיה. האם במקרה ולא תחזור להכרה הדירה שייכת לשני הבנים,? והאם הגרוש יכול למכור או לעשות בדירה ככל העולה על רוחו היות והוא האפוטרופוס של הילדים???. האם אישתי שתהיה אפוטרופוס לבחורה הופכת גם לאחראית על שני הילדים, מה צריך לעשות כדי שאישתי תהיה אפוטרופוסית?? אני מבין שהנושא מסובך אך אודה לך על תשובתך והנחייתך.
דוד שלום,
אני בהחלט מבין את המצב בו אתה נמצא אז ראשית בתי החולים מאוד מתמצים במקרים כגון אלה ויש להם את העובדות סוציאליות שלהם שיודעות בדיוק מה צריך לעשות ואיך.
אין לך מה לדאוג לגבי האחריות על שני ילדיה של הגברת, האפוטרופסות מן הסתם מתייחסת למשהו נקודתי/טיפולי כך שעניין הילדות יטופל במסגרת שירותי הרווחה של העיר בה הגברת מתגוררת.
בברכה,
עו"ד יואב תם
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד ליאת פסטרנק-אלקיים 053-7105244
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר