שלום רב !
אישתי ואני החלטנו להתגרש לפני כ חמש שנים בבית הדין הרבני באשקלון
שנינו יהודים
עשינו הסכם גירושים שבו האישה מוותרת על הילדה והילדה גרה איתי כבר חמש שנים
לשנינו ישנה דירה שקנינו כאשר התחתנו בהסכם גירושים מספר סעיפים והנה עיקרם :
הסדרי רכוש:
1. הצדדים מצהירים כי הנם הבעלים בחלקים שווים של מלוא הזכויות בדירה
הבעל והאישה מצהירים כי הבית רשום על שם שני בני הזוג הינו רכושו של הבעל ויושאר על שמו ובבעלותו ובחזקתו ןהוא יהיה רשאי לנהוג בבית מנהג בעלים מאחר והאישה מוותרת על כל זכויותיה בדירה לטובת הבעל
2.מוסכם בין הצדדים כי האישה תעזוב את דירת המגורים בתוך 45 ימים מיום אישור ההסכם בבית הדין הרבני מוסכם כי מיום עזיבתה לא תוכל האישה להיכנס לדירת המגורים אלא בתיאום מראש עם הבעל .
3.יצוין כי מהמועד בו תפנה האישה את הדירה יישא הבעל לבדו בכל בכל ההוצאות הדירה במלואן .
4.הצדדים מסכימים כי הבעל ירכוש את זכויותיה של האישה דירת המגורים כך שהוא יהיה הבעלים הבלעדי של הנכס
5.לשם רכישת הזכויות מתחייבת האישה לחתום על כל מסמך שיידרש ולהופיע בפני כל גוף לצורך העברת הזכויות בדירה על שם הבעל בלבד וזאת לא יאוחר מ-7 יום לאחר מועד סידור הגט ובירור שמות ייערך בבית הדין הרבני אשלון
6.הצדדים מסכימים כי כל ההוצאות הכרוכות בהעברת הזכויות בדירה על שם הבעל יחולו על הבעל בלבד
עד כאן ההסכם
אחרי הגירושים האישה נעלמה וסירבה לחתום על על מסמכים כלשהם לא היה לי האמצעים להכריח אותה וככה יצא שעד עכשיו הדירה על שם שתינו
עכשיו אני כן רוצה לשנות את הדירה על שמי הדירה שווה קרוב ל-חצי מיליון
השאלה שלי
הנוסח של ההסכם קצת מבלבל האם סעיף 4 מבטל את שאר הסעיפים כלומר ובפרט את ,5,1,2,3 ולפי סעיף 4 אני אמור לרכוש ממנה את החצי שלה בכסף
אנא תשובתכם מאוד חשוב לי לדעת היכן אני עומד ומה הצעדים הבאים שלי
תודה לעונים והמשך יום טוב
איני רואה בעיה במימוש- להבנתי עליך להגיש בקשה לבית הדין לאכיפת ההסכם ובמידה והיא תמשיך לא להגיב אזי שבית הדין ייתן הוראה לרשם המקרקעין להעברת הרישום עליך בכפוף לכך שאכן שחלמת על חלקה
עו״ד מיכל זלינגר
תודה על התשובה
אך לא הבנתי לגמרי האם האישה ויתרה על זכויותיה לפי סעיף הראשון או שעלי לשלם לה מחצית משווי הדירה ולקנות ממנה את חלקה של אישתי לפי סעיף 4
תודה מראש על התשובה
היי ברוך, הסכם גירושים הוא הסכם רגיש וישנם המון סעיפים שאני, בזמן שהתגרשתי לא ידעתי עליהם.
אני ממליצה ל ך לקרא את המאמר בדפי זהב שנקרא סעיפים עיקריים של הסכם ממון הזה הוא עזר לי המון גם מול הגרוש שלי וגם מול העורך דין שלי.
תודה על התייחסות אך אצלי ההסכם גירושים קיים כבר ואני צריך הסבר של ההסכם מה בעצם כתוב שם ואיך זה משפיע עליי מבחינה כלכלית או מכל בחינה אחרת בעניין של הדירה
המשך יום טוב
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר