שלום רב,
אני נשואה +2. בימים אלו אנו באמצע רכישת דירה משותפת עם האבא של בעלי. חמי מכר את הדירה ואת הסכום שקיבל ממכירה (כמעט מלוא הסכום כיוון שיתרת המשכנתא הייתה נורא נמוכה). את הסכום הנל הוא מביא לנו בתור הון עצמי לדירה המשותפת ( כ 40% מערך הדירה החדשה).
יש לי כמה חששות: ישנו אח של בעלי בתמונה וישנה חברה של חמי שפעם הם ביחד, ופעם הם לא ביחד.
חמי תמיד טען בפני בעלי כי הדירה שלו תחולק חצי חצי עם גיסי כשהוא כבר לא יהיה.
1. האם יש דרך לעגן בחוזה מול עו״ד שלגיסי מגיע רק חצי ממכירת הדירה הנוכחית? (כ 400000 ש״ח)? ולא החצי של הבית שלי שבעתיד יהיה שווה כנראה כ שני מיליון שקלים? (ואז אם ירצה חצי יהיה מגיע לו מיליון? כיוון שאביו יגור איתנו בינתיים?). 2. האם זה משנה מי יהיה רשום בטאבו? מה מומלץ, רק אני ובעלי או גם חמי? ( יכול להיות שגם ירצה להיות רשום כיוון שמביא הון עצמי). 3. מה קורה עם החברה שלו? לא יודעת אם היא ידועה בציבור, כיוון שהוא היה נשאר אצלה בבית לפעמים, מעולם היא לא נשארה אצלו בדירה. מעולם לא קנו משהו משותף.
אודה לעזרה... אובדת עצות
אוקסנה
הכול מאוד עדין ומורכב.
ממש רצוי לערוך הסכם שיבהיר מה כל צד הביא ולמה מצפים בחלוקה ו/או יום פטירה.
אסור להשאיר את הדברים פתוחים במיוחד לאור כל הגורמים המעורבים.
עו"ד מיכל זלינגר
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד מיכל זלינגר - משרד עורכי דין 053-9428459
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר