אני נמצא בהליך גירושין במסגרת גישור .יש לי ילדים בני 18 (עוד חודש) ובן 21 עוד חצי שנה.החלטנו שלמשך שנתיים הדירה (אין לנו משכנתא) אני אגור בדירה וילדים ישארו לגור איתי ואשתי תשכיר דירה ואשלם לה דמי שכירות מופחתים(חצי משכירות הדירה שתשכיר).אגב אם אני הייתי שוכר דירה אז אחד הילדים (בן ה-18) בוודאות ישאר איתי ואלו הילד השני לא ברור אם היה יבוא איתי או נשאר בדירה.כוון שכך העדיפות היא שאני ישאר בדירה כי כך הילדים גם ישארו בסביבה הטבעית שלהם וגם לא נפריד ביניהם.היכן חילוקי הדעות :
אני טוען שהילדים יגורו איתי ולכן הם בחזקתי ויש לציין זאת בהסכם וכתוצאה מכך גם העלויות שלי גבוהות יותר ולכן אני מבקש מאשתי מזונות מופחתות(שליש) ,כפי שהיה קורה אם זה היה ההיפך.
אשתי טוענת שהיא משכירה דירת 4 חדרים עם 2 חדרים מרוהטים לילדים ויהיה להם מפתחות לבית שלה והם יוכלו לבוא אילה מתי שירצו .ולכן היא מכנה זו חזקה משותפת ,למרות שבפועל הם רוב הזמן הם יהיו איתי בוודאות.
אני מציין זאת בוודאות כוון שדיברתי את ילדיי ,מערכת היחסים שלי ממש טובה עם הילדים ושל אשתי היחסים איתם לא ממש טובים.
בעצם שאלותיי הם:
-האם חובה בהסכם לציין היכן הילדים יגורו ובחזקת מי הם ? (לדעתי התשובה היא כן מבחינה משפטית ,אבל מעדיף לשמוע את תשובתכם)
-כיצד ניתן לנסח זאת בצורה שלא תפדע באגו של אשתי שזו כנראה הבעייה העיקרית שילדיי רוצים לגור איתי .
אני יודע שמהגשר אמור לענות לי על שאלה זו ,אלא שחשוב לי לשמוע דעה מקדימה לפני פגישה
א.ת. שלום,
אתחיל בכך שילדיך אחד מהם בגיר והשני גם הוא או לפחות פסע מבגרות ו/או סיום לימודיו התיכוניים.
בפרקטיקה המשפטית הנהוגה, בגילאים אלו השופטים לטא מחייבים ואף לא טורחים לציין משמורת - שעה שהילדים יכריעו ברגליים בסוגייה זו!
לכן, לשאלתך אם יש "חובה" לרשום משמורת - אז אין חובה כזו בגיל כזה.
יחד עם זאת, נראה ששאלתך מכוונת יותר לעניין "תחזוקת" הילדים, גם כאן ילד אחד בן 21 ולכן, אפילו החיוב בשליש כבר אינו רלוונטי ולגבי השני, בן ה - 18, אזי זה רק במקרים מסויימים מחייבים אישה כאשר יש ביכולתה לשאת בזה.
אם הסכמתם שאתה נשאר בדירה והילדים ישארו אתך עד מכירתה אז די בניסוח הזה שלמעשה , קובע היכן הילדים מתגוררים.
עו"ד ומגשרת מיכל זלינגר
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד מיכל זלינגר - משרד עורכי דין 053-9428459
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר