היה דיון הוכחות לפני כשבוע מטעמי- התובעת. הנתבע אשר בעבר השתכר בכ- 30000 ש"ח, הציד מצג שווא שהינו מרוויח סה"כ 2900 ש"ח ומצבו רע מאד. מאחר וב"כ הגיעה לדיון הוכחות ללא דפי בנק- בטענה ששכחה אותם (עקב שני מענקים חד פעמיים שהעדיפה לא להראות..) השופטת כעסה מאד- הורידה המזונות למינימום כשמדובר בשתי בנות קטינות, מחקה התביעה ואף ביטלה את חוב המזונות שהנתבע אינו משלם בהוצאה לפועל מזה כשנתיים.
האם ניתן לפעול בצורה כזאת אכזרית כלפי בנותיי רק משלא הוגשו דפי בנק?? האם על סמך מסמך מפוברק אחד ("תלוש משכורת"..)ניתן לשנות נסיבות מבלי להתייחס לעובדות שהנ"ל מפקיד בח-ן כ- 11,000 ש"ח מידי חודש- אך מראה כי יתרת חשבונו במינוס קבוע??..
אשמח לתשובות בהקדם.
בברכה,
מ.
בהחלט לא!
הפחתת מזונות אינה מתבצעת בנקל אלה שעל מבקש ההפחתה להראות שינוי נסיבות מהותי דהיינו שמצבו הורע מאז ההסכם וכי המצב הוא לאורך זמן ובלי יכולת תיקון כגון: מחלה קשה, ירודה בשכר במקום העבודה, נכות והבאת ילד נוסף לעולם.
אשמח לדעת אצל מי היה הדיון?
בברכה,
עו"ד יואב תם
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד ליאת פסטרנק-אלקיים 053-7105244
תודה לך,
אצל השופטת מרים קראוס.
גם אני חשבתי שזה ממש לא תקין- יתרה מכך, הוכח כי אינו משלם שנתיים אך ביטלה לו חוב מזונות של 14000 ש"ח רק מאחר וחיכה לו שוטר לאחר המשפט- ושוב זה מאחר ואין כל מקום אחר למצוא אותו..
השיא- מחקה לי את תביעת המזונות של הבנות ובשיל שלא להשאירם-פסקה מזונות זמניים (הייתכן? אם נמחקה התביעה....??) - כ"א 1100 ש"ח ומדור 150 ש"ח.. כשאני משלמת משכנתא- 3000 כל חודש.. אם זה לא הזוי מה זה כן??
הזוי ביותר!
את יודעת מה, ראשית אני ממליץ לך להגיש ערעור באמצעות עורך דינך ולא להמתין. ושנית, הייתי שמח לראות את ההחלטה שלה בה היא ביטלה חוב מזונות עבר בגלל שהשתמשת בזכותך החוקית ובקשת לעצור אותו - גם אם בבימ"ש.
ניתן למצוא אותנו באתר,
עו"ד יואב תם
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד ליאת פסטרנק-אלקיים 053-7105244
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר