שלום רב
רציתי לשאול לגבי דמי מזונות.
אני וחבר/שותף (לא בני זוג, גרים בנפרד) בתהליך של הבאת ילד לעולם, תוך רצון להיות שותפים מלאים בגידולו. המשמורת תתחלק באופן הבא:
עד גיל 2.5 שנים הילד יהיה במשמורת מלאה של האם (שלי)
מגיל 2.5 יתחיל הילד לישון לילה אחד בסוף השבוע אצל אביו ובגיל 3 יתווסף לילה באמצע השבוע.
מגיל 4 ישהה הילד אצל אביו שני לילות באמצע שבוע וסופי השבוע (שני לילות - ו' עד א' בבוקר) לסירוגין.
שאלתי היא לגבי דמי המזונות המקובלים על פי התנאים הנ"ל.
תודה מראש וערב נעים
עדי,
ראשית בהצלחה בתהליך, שיעבור בשלום ובקלות.
אנ יאתן לך מידע לגבי הסכום המינימאלי שנקבע על ידי ביהמ"ש, מאחר ואין אנו יודעים מי יהיה הילד? מה יהיו צרכיו? שמא יהיו לו צרכים מיוחדים? כך שעד שהילד/ה לא יגיעו לעולם מזונות הם שאלה תיאורטית.
המינימום שנקבע כיום לילד עומד ע"ס של 1250 ש"ח+33% ממדור/שכר דירה/משכנתא +מחצית חינוך (מטפלת /גן /צהרון וכו')
עוה"ד מיכל זלינגר
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד מיכל זלינגר - משרד עורכי דין 053-9428459
היי עדי,
ראשית, "רצון להיות שותפים מלאים בגידול" ילד זה יפה כסיסמא אך בפועל המציאות דינאמית...
תקשורת טובה בינך לבין אבי הילד + הבנת צרכיו של הילד וסיפוקם = ערובה לגידול נאות.
לאור תיאורך, למה שלא תפתחי חשבון פעיל לטובת הילד ותצאו מההגדרות המשפטיות - פשוט תשבו יחד תעשו חשבון מהו הסכום הבסיסי אותו יצרוך הילד עבור הוצאות בסיסיות ותחליטו שסכום זה יהיה קבוע ויתחלק בשניים כך שבכל מקרה/מצב כל אחד מכם מפקיד את חלקו בחשבון המיועד (החשבון אומנם שלך אך מאפשר בקרה, שקיפות ובונה אמון בין הצדדים) מלבד זה עבור כל הוצאה "חריגה" מתאחדים ומשלמים יחד כמובן חצי חצי. סה"כ עפ"י המודל המוצע כאן, בכל מקרה בו תגיעו למחלוקת בלתי פתירה ללא אפשרות גישור לא יהיה מנוס מפניה לביהמ"ש מאחר שהתקשורת ביניכם תפגע וכפועל יוצא יפגעו צרכיו של הקטין...
להזכירך: "אני וחבר/שותף...בתהליך של הבאת ילד לעולם, תוך רצון להיות שותפים מלאים בגידולו."
בהצלחה,
עו"ד יואב תם
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד מיכל זלינגר - משרד עורכי דין 053-9428459
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר