בוקר טוב ותודה על פעילותכם המבורכת בפורום הזה!
אני אם לילד בן 12 שאני ואביו לא נשואים ואביו אינו בקשר איתו כמעט בכלל, לא ביקורים, טל' אחת למס' חודשים, לא משלם מזונות מ2006 למרות הוצל"פ וכו' וכו'. אני רוצה לחדש דרכון לילד (מתכננים טיול בר מצווה בארה"ב ורוצה להיערך בהקדם) ולא ניתן לאתר את האבא-אין לו טל', אין לו כתובת וכו'. כיצד אוכל לפנות לביהמ"ש? האם אני חייבת עו"ד כדי לזרז/להגדיל סיכויים או שאני יכולה להגיש בקשה לבד?
2. בפס"ד של בימ"ש למשפחה שנפסק בהיעדר האבא (פשוט לא הגיע) הוחלט שהמשמורת תהיה אצל האמא. האם זה מספיק למשרד הפנים לאפשר לי להוציא דרכון חדש עבורו?
3. אני גרושה (לפני הילד) ונישאתי לפני שנתיים אך עד היום לא עידכנ סטטוס במשרד הפנים. האם כדאי קודם לעדכן לנשואה ואכח לטפל בדרכונים?
מקווה שלא חפרתי יותר מידיי................. תודה רבה על תשובתכם בכל מקרה!
מיכל היי
ללא שיתוף פעול המהאב את חייבת לגשת לבית המשפט.
אני כבר הייתי ממליצה על עשיית בקשה יסודית יותר מעבר לדרכון כך שתאפשר לך גם לקבל החלטותבענייני בריאות למשל....אם האב נעלם צריך שיהיו לך סמכויות רחבות לגבי הילד.
עו"ד מיכל זלינגר
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד מיכל זלינגר - משרד עורכי דין 053-9428459
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר