אני גרוש ומשלם מזונות בזמן לחשבון העו"ש של הגרושה .
הגרושה מנסה ללא הפסק לחייב אותי בתשלומים והוצאות אחרות שלא סוכם עליהם בפסק הדין למזונות, ומגישה בקשות לחיוב בהוצאה לפועל חדשות לבקרים. הוצאה לפועל מצידה שולחות לי דרישות חוב לתשלום, האם יש להם תוקף וכיצד עליי לפעול.
בין השאר אני מתקיים מקיצבת נכות , אך את רוב הקיצבה אני משלם כמזונות .
בין ההוצאות שבגינן הדרישות מצד גרושתי הם השתתפות בהוצאות רפואיות / טיפול פסיכולוגי לילד, השתתפות בשכר דירה , השתתפות בגין רכישת משקפי ראייה וכל מיני דברים משונים.
גידי שלום,
תשובתי תהא מדוייקת לו הייתי רואה את נוסח ההסכם שלך ו/אן פסק הדין שניתן בעניינך. בדרך כלל מחייבים בפסק דין גם עבור השתתפות בהוצאות רפואיות חריגות שזה נחשב: משקפיים, פסיכולוגים, טיפולי שיניים וכו'.
אם חיוב זה לא קיים בפסק הדין שלך - לא ניתן לחייב אותך.
ערכאת ההוצל"פ מוציאה לפועל ואם לא רשום היא לא יכולה לחייב מה שלא רשום.אם כי אני סבורה שזה רשום ואינך מבין את הכוונה
עוה"ד מיכל זלינגר
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד מיכל זלינגר - משרד עורכי דין 053-9428459
גידי שלום,
ההוצאות שבגינן באות דרישות מצד גרושתך כגון: השתתפות בהוצאות רפואיות / טיפול פסיכולוגי לילד, השתתפות בשכר דירה , השתתפות בגין רכישת משקפי ראייה וכל מיני דברים משונים... - בסה"כ הן דרישות לגיטימיות וסטנדרטיות שכל אב מחוייב לשלם את מחצית ההוצאה.
בכל מקרה בו האישה תובעת אותך בלשכת ההוצל"פ ולדעתך תביעתה אינה מוצדקת, עליך לפנות בבקשה משלך ללשכת ההוצל"פ ולטעון טענת "פרעתי" ושם בעצם לפרט מדוע טענות האישה הן לא נכונות ואתה משלם עפ"י ההסכם ככתבו וכלשונו.
בהצלחה,
עו"ד יואב תם
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד ליאת פסטרנק-אלקיים 053-7105244
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר