אני ובעלי מתגרשים ולנו שני ילדים: 11 שנים ו-7 חודשים. תיכננתי לעשות זאת בתקשורת פתוחה ואוירה נעימה עד כמה שאפשר. בעלי יצא מהבית לדירה שכורה בה הוא מתגורר למעלה מחודש. ניסינו להגיע לסידור בו יוכל לראות את הילדים כמה שיותר אך במהרה גיליתי שקשה לו מאוד לעמוד באחריות ובמחויבויות המתבקשות וכרגע הדברים עומדים על 2 ערבים בשבוע הכוללים שינה של בני בלבד בעוד ביתי התינוקת נשארת בבית בטיפולי. בנוסף לאחר שאמר שיקשה עליו כל שבוע שני להיות אחראי לשני הילדים, הסכמנו בנתיים על שישי בחזקתי ושבת בחזקתו... מעשית נוצר מצב בו הוא מגיע ביומיים הנתונים "כשעבודתו מסתיימת" בערב, לוקח את הילד לחוג ולאחר מכן אליו ומסיע אותו ביום שאחרי לבית הספר. לגבי התינוקת הקטנה כמעט שאינו מטפל ובודאי שלא לוקח אותה אליו בגלל תנאי מגוריו. כשדיברתי איתו על כך שהוא צריך להיות אחראי במאה אחוזים על שני ילדיו ביומיים אותם קבענו, אמר שזה מה שהוא יכול. בנוסף הוא מסרב לסידור של סוף שבוע אחד שלי ושלו לחלופין. משום כך אינני חפצה לבוא לקראתו יותר והודעתי לו שעד שאין הסכם מוסדר ביננו, מעשית אין הסכם ואין לי כל מחויבות לשיגרת ביקורים כזו או אחרת.. מה הצעד הבא? האם הוא יכול להתעקש ולהמשיך לבוא לקחת את הילד הגדול בלבד כש"מתאים לו" בעוד אני נותרת עם המחויבות והאחראיות על הילדה ובכלל נאלצת להתאים עצמי אליו? מבחינתי כל עוד אין הסדר אני אתנהל כפי ראות עיני וכשמסתדר לי/לנו יוכל לפגוש את ילדיו.. במקביל יש לי כוונה להסדיר את הדברים בהקדם האפשרי וזאת בכדי שגם אני אוכל לפנות מספר ימים בשבוע ולבנות את חיי החדשים..
שמרית
אולי זה הזמן להבין שללא הליך משפטי לא תצליחי לסדר את עתידך ואת וילדיך תיוותרו בבילבול לאורך זמן...
יש דחיפות להגשת תביעה למשמורת על הילדים וקביעת הסדרי ראיה שהנם מחייבים,ואי קיומם יכול להביא לחיוב בעלך בקנס כספי.
כמו כן יש להסדיר את עניין מזונות הילדים ואם הוא לא לוקח אותם אזי, זה צריך לקבל ביטוי במזונות מוגדלים.
פני לקבלת ייעוץ רחב יותר.
עוה"ד מיכל זלינגר
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד מיכל זלינגר - משרד עורכי דין 053-9428459
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר