שלום
אני אנסה לתאר פה מצב קצת מסובך ואשאל בסוף את שאלתי
אנו זוג ללא ילדים נשואים שנתיים מכירים 6 שנים. גרנו בשכירות 3 שנים כבני וג ולאחר החתונה (לפני שנתיים) עברנו דירה , גם היא בשכירות
לאחר החתונה צירפתי את אישתי לחשבון הבנק שלי (חשבון משותף) שאליו נכנסו המשכורות וממנ התנהלנו
לפני כחצי שנה חלה התערערות ביחסים בינינו , ובמהלך חודשיים התנודדנו בין דיבורים על פירוק הקשר לבין השארות כיוון ש"אוהבים" אחד את השני
יום אחד חזרתי מנסיעת עסקים לחול (לפני כ4 חודשים) וגיליתי מכתב שהודפס מהמייל של אישתי ובו היא כותבת לבחור שהיא שוקלת להתגרש... ומדובר שם על קשר שהיה ביניהם , במכתב הם כותבים אחת לשני שהם "אוהבים" וכו וכו
כמו כן, אישתי הגיעה וסיפרה לי שבזמן ששהיתי בחול היא שכרה דירה ומעוניינת להתגרש.
היא לא התכוונה שאראה את המכתב - היא פשוט לא ידעה שתאריך החזרה שלי הוקדם.
עוד טרם גילוי המכתב חשדתי בבחור, ואף שוחחתי עימו והוא נשבע לי שאין ביניהם כלום (היה לי ברור ששניהם משקרים אבל העדפתי לתת לאישתי צאנס לחזור לדרך המלך)
כיוון שאישתי אינה אדם רע ואני מאמין שהסיבות למעשה היו מתוך יאוש וחוסר בגרות/יכולת להתמודד עם מצב שהיה לה קשה (וגם המון טיפשות... אבל נעזוב את זה)
לחצתי ולא הסכמתי לוותר, הלכנו ליעוץ זוגי ביוזמתי ובתמיכה של הוריה (שהיו המומים מהתנהגות ביתם)
היא שבה הביתה ובעצם סיכום העניין היה שהכל קרה עקב כך שחשה מוזנחת בבית (אני עובד הרבה) ומחוסר יכולת שלה להתמודד עם המצב.
היא נשבעה וחזרה ונשבעה שמעולם לא היה שום דבר פיזי ביניהם, אני נוטה להאמי אבל לעולם כנראה לא אדע את התשובה לכך. אני ריאלי.
מאז אנחנו חיים ומנסים להתעלם מהעבר - מה שמאוד קשה לי ויותר קל לה, היא מאז בעמדת כח (כנראה רואה את ההתעקשות שלי כחולשה...אני דווקא חושב שזה בדיוק ההפך)..
היא בטיפול פסיכולוגי שמטרתו לעזור לה להתמודד עם דברים בחיים שלא בדרך עקומה או בצורה של בריחה (דפוס שמאפיין אותה כל חייה כנראה)
הגענו לקשר כשלאישתי אין דבר בעצם (אולי כמה עשרות אלפי שקלים בכסף)
אני הגעתי עם רכב, תיק השקעות וכסף סביב חצי מליון שח
מעולם לא חתמנו הסכם ממון .
בעתיד הקרוב אני עתיד לקבל עוד סכום נכבד.
השאלה היא לגבי התיישנות על מעשיה.
אני כיום מחכה וממתין והאמת, די סופג וסופג ממנה התנהגות לא מקובלת בתקווה שהיא תחזור לעצמה ושהטיפול הפסיכולוגי יעזור לה ונוכל לקיים חיים נורמלים (שוב - היא בנאדם נפלא... איכשהו משהו מאוד מאוד נהרס לה בדרך.. ברמה שאי אפשר כמעט לסלוח עליו אבל אני מנסה... מחכה שהבחורה שאהבתי תחזור (: )
אם בעוד חצי שנה או שנה אני אחליט שאני לא מקבל מה שאני זקוק לו ממערכת היחסים, ואמשיך לחוש רע בתוך ביתי שלי,
האם אוכל להגיש תביעת גירושין על סמך המקרה?
האם בעוד שנה אוכל לומר - היא בגדה בי לפני שנה וחצי... ניסיתי וניסיתי לשמור על שלום בית ולסלוח אבל אינני מצליח
ולשמור על כל מה שהיה שלי?
אם היום אני מגיש תביעת גירושין היא יוצאת כמו שבאה...? ללא כתובה וללא דבר מעבר למה שצברנו שנינו ?
האם היום אם נתגרש תיק ההשקעות, הרכב, והכסף (סביב חצי מליון) ישאר שלי, את מה שצברנו פחות מה שהוצאנ נחלק בשניים וזהו זה?
האם בעוד שנה (ללא ילדים כמובן) המצב יהיה זהה או שמא יחול השיתוף על הכל כיוון שעבר זמן רב מהבגידה?
תודה וסליחה על האורך
אביב
אביב שלום,
הפורום נועד לשאלות ממוקדות וקצרות בלבד. לקבלת תשובות מלאות, הנך מוזמן לפנות לייעוץ משפטי אישי.
מקריאת הסוף אענה לך, כי אישה ש"זנתה תחת בעלה" ויש ראיות לכך, מאבדת את כתובתה ומזונותיה.
הרכוש שלכם, במידה ונצבר במהלך חייכם המשותפים, יתחלק ביניכם באופן שווה. קרי, ממעשה הבגידה האישה לא מאבדת את חלקה ברכוש.
בברכת הצלחה,
ליאת פסטרנק אלקיים, עו"ד
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד ליאת פסטרנק-אלקיים 053-7105244
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר