שלום! אני נשואה בלי ילדים ולאחר שנתיים של זלזול, קור, חוסר פרגון וחוסר תמיכה, החלטתי שאני מעוניינת להתגרש. אני מרגישה מרומה ומושפלת מהיחס של בעלי. את התקופות הרעות עברנו בזכות השתיקה, הויתור וההבלגה שלי, הצלחנו לשרוד את השנתיים ביחד. לאחר נסיונות שכנוע כושלים לשקם את הנישואים כמו ללכת לייעוץ זוגי, התייאשתי ומאסתי בהתנהגות הבלתי נסבלת של בעלי. מה גם שאני מאוד רוצה ילדים והתחלתי בבדיקות אבל גם בנושא הזה בעלי לא מוכן לשתף פעולה. אני מרגישה שאין עם מי לדבר והאהבה והכבוד שלו כלפיי נגמרו. בשבועיים האחרונים אין בינינו תקשורת לחלוטין. הוא נותן לי להרגיש מאוד לא רצויה בבית ששייך לו וכרמז עבה במיוחד הוא הניח את טבעת הנישואים שלו על השולחן ונראה שהוא רק מחכה שאסתלק מהבית. יש לציין שמשפחתי מתגוררת בעיר אחרת ואם אני עוזבת את הבית אני גם חוזרת לעיר האהובה והמוכרת וכמובן למשפחה שכל כך חסרה לי. ברצוני לשאול מה קורה מבחינה חוקית אם אני עוזבת את הבית ומודיעה לבעלי שברצוני להתגרש? אני גם חוששת מתגובתו ולא יודעת איך להגיד לו דבר כזה. התחושה שלי שהוא מייחל לזה כבר. האם העובדה שאני זאת שיוזמת את העזיבה תגרום לי לבעיות בעתיד? אשמח לתשובה. תודה.
שלום לך,
עזיבה מצדך לא אמורה לגרום לך לבעיות משפטיות, אך בדקי את מצבך המשפטי ופני לייעוץ אישי.
ניתן לפתוח בהליכי גירושין בבית הדין הרבני או בבית המשפט לעניני משפחה. על מנת לבדוק באיזה הליכים לפתוח ואיפה, רצוי שתפני ליעוץ משפטי אישי שיאבחן את האסטרטגיה הנכונה עבורך.
בברכת הצלחה,
ליאת פסטרנק אלקיים, עו"ד
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד ליאת פסטרנק-אלקיים 053-7105244
אודלי
כאישה נשואה יש לך זכויות. למשל, מזונות אישה וכן הכתובה שנחתמה עבורך ביום חתונתך.
יש לעשות צעד חכם טרם העזיבה בכדי שתוכלי לקבל את הזכויות המפורטות לעיל.
מאוד מומלץ להקליט שיחות בהן את פונה לבעלך לשלום בית וכן לעשיית ילדים משותפים והוא מסרב...
כמו כן, גשי לקבלת ייעוץ אישי כי ייתכן ומיעות לך זכויות נוספות.
עה"ד מיכל זלינגר
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד מיכל זלינגר - משרד עורכי דין 053-9428459
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר