המשמורת על הילדים הקטינים נמצאת אצלי (בני 15 ו-14.5). בתי הקטנה עברה לגור אצל אביה לאחרונה והוא הפחית את המזונות בחצי ל- 2600 ש"ח. לפי ההסכם ביננו בהגיע הבן לגיל 18 הגרוש שלי צריך לשלם מחצית המזונות (ועוד כשליש עד גיל 21 של הבן) ועוד 700 ש"ח על הילדה הקטנה. וזאת עד הגיעה לגיל 18 - אז הוא צריך לשלם לי מזונות ע"ס 1700 ש"ח עד לגיל 65. המזונות כיום כוללים מדור. מה הסכום שהוא צריך לשלם היום כולל מדור? האם זה באמת מחצית הסכום? האם הוא צריך להוסיף 700 ש"ח לפי ההסכם?
תודה
היי ליאת,
אם לא כתוב בהסכם מהו הסכום עבור כל ילד, קחי את הסכום שנקבע וחלקי אותו במספר הילדים. לאחר מכן כשאת יודעת כמה את מקבלת עבור כל ילד, תדעי שהוא לא יכול להפחית לך שקל אחד מבלי לקבל את רשותו של בית המשפט ובהנחה שהוא יפנה לבית המשפט שיפעיל את שירותי הרווחה ע"מ לאמת את טענתו בדבר העובדה שהילדה עברה למשמורתו, והיה וטענתו אמיתית סביר שבית המשפט יורה על הפחתה של 80% מחלקה של הילדה עד 100% (ה- 20% זה אם בית המשפט יתחשב בביקורים שלה אצלך) מדמי המזונות הכלליים.
בברכה,
עו"ד יואב תם
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד ליאת פסטרנק-אלקיים 053-7105244
שאלתי היתה לגבי המדור . אם המדור כלול במזונות ואחד הילדים עובר דירה. האם המדור נשאר אותו דבר?
ודבר נוסף ששאלתי, לפי ההסכם ביננו בהגיע הבן לגיל 18 הגרוש שלי צריך לשלם מחצית המזונות ועוד 700 ש"ח על הילדה הקטנה. נכון להיום - האם זה אומר שהוא צריך להוסיף את ה 700 ש"ח לילד האחד שנותר בבית?
גם חלקו של אותו ילד במדור עלול להתבטל.
לא הבנתי את החישוב עם הילד וה- 700 ש"ח ?!?
ילד מקבל X כסף כדמי מזונות עד הגיעו לגיל 18. מיום גיוסו דמי מזונותיו יורדים לכדי 1/3, דהיינו, אם ילד היה מקבל כל השנים 900 ש"ח אז עם גיוסו ועד לתום השירות הוא יקבל רק 300 ש"ח למזונותיו.
ולכן ליאת, בהתאם לדוגמה שלעיל, אם יש לך ילד אחד בבית ועוד ילד אחד בצבא את מקבלת סה"כ 900+300= 1,200, ואם הילד שבצבא לא חוזר לביתך אז את מקבלת רק 900 ש"ח.
מקווה שכעת ברור יותר...
עו"ד יואב תם
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד מיכל זלינגר - משרד עורכי דין 053-9428459
מאותו רגע שהילד הגדול מגיע לגיל 18 מופחתים מזונותיו ל 1/3ובהתאמה עולים המזונות של הילד הקטן בעוד 700 ש"ח (בנוסף למחצית המזונות הנותרים)
ז""א 2600 ש"ח לילד הקטן + 1/3 מזונות הילד הגדול + 700 ש"ח
האם בגלל שנשאר ילד אחד בבית ואחד עזב (לפני גיל 18) אני יכולה לדרוש את ה 700 ש"ח הנותרים?
ליאת יקרה,
אני לא מצליח להבין מתאורך מהיכן מגיעים ה- 700 ש"ח הללו ומה זה מחצית המזונות הנותרים... שאת מציינת, אם הסכמתם בחוזה שכשילד עוזב אז המזונות יגדלו דווקא, הרי שזה מבורך עבורך :-)
ביי
עו"ד יואב תם
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד ליאת פסטרנק-אלקיים 053-7105244
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר