שלום רב,
לפני כשנה וחצי סיימתי קשר זוגי עם אישה. שנינו היינו גרושים עם ילדים לא משותפים וחיינו ביחד עם ילדיה מספר שנים בשכירות.
מאז אני סובל מהטרדות מצידה ומצד המשטרה. בכל התקלות שאנחנו בכלל חולפים אחד ליד השני היא הולכת למתלוננת כי אני מאיים עליה, מרביץ לה ולילדיה, עוקב אחריה וכו' בעוד שאין הדבר אמיתי בלשון המעטה.
המשטרה כמובן עוצרת אותי, מאריכה את מעצרי ללא הוכחות על סמך עדויות בטענות לבקשה להמשך חקירה וחשש לשיבוש הליכים. ככה קרה כבר לפחות ב5 פעמים שונות.
אף מקרה לא התגבש לכתב אישום, אך בינתיים אני מוצא עצמי עצור ימים על לא עוול בחפי, לעיתים מורחק מעיר מגוריי לשבוע ואף שבועיים, במעצרי בית - בעוד שבשום שלב לא הראו אף צילום או הוכחה חותכת כי אכן איימתי או תקפתי אותה באיזשהו מקרה.
במקביל היא אף הוציאה לשון הרע עליי באמצעות הפייסבוק וכשהתלוננתי על כך תוך הצגת ראיות לא זכיתי לאף התחייסות.
במכתב אישי הנשלח למשטרה ולשופט הדן בחלק מהמקרים שבתהליכי חקירה הסברתי כי אין זה סביר וכי אין הוכחות אך זה לא עזר.
אני נפגע אישית, כלכלית, תעסוקתית, תדמיתית ומוטרד ללא הפסק.
מה עליי לעשות כדי לגרום למגמה זו להיבלם?
כמו כן האם אוכל לתבוע אותה לפיצויים במישור האזרחי כאשר יסתיימו ההליכים הפליליים ואמצא כלא אשם במקרים בגינן נחקרתי, נעצרתי והורחקתי?
אגב לאישה יש היסטוריה של תלונות שווא במשטרה אך גם פרט זה לא עזר בהתייחסות המשטרה כלפיי.
תודה
שאול שלום,
בהתאם להכרעת הדין תוכל לכלכל את צעדיך ולבחון הגשת תביעה נזיקית.
אם הגברת הכפישה את שמך בפייסבוק, תוכל להגיש נגדה תביעה בגין לשון הרע. כדי לבדוק אם הדברים עולים לכדי פגיעה בשמך, אצטרך לדעת מה נכתב.
בהצלחה,
ליאת פסטרנק אלקיים, עו"ד
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד ליאת פסטרנק-אלקיים 053-7105244
תודה על התשובה המהירה.
האם בתביעה הנזיקית אוכל לדרוש גם את הוצאות עו"ד שלי בהליך הפלילי והאזרחי?
כמו כן מאוד חשוב לי לדעת מה עליי לעשות כדי שלא אעצר בכל פעם שבא לה להתנקל לי והיא ניגשת למשטרה ללא ההוכחות בטענות שקריות שגורמות למעצרי.?
שאול
אכן תוכל לתבוע כל נזק שנגרם לך לרבות כ"ט עו"ד.
לגבי ההתנכלות שלה ,זה אכן בעייתי, תשתדל להקליט כל אירוע בכדי שתהא בידך ראיה לחפותך.
עוה"ד מיכל זלינגר
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד מיכל זלינגר - משרד עורכי דין 053-9428459
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר